Грипът може да се окаже по-голям проблем от Covid-19 през

...
Грипът може да се окаже по-голям проблем от Covid-19 през
Коментари Харесай

Грипът може да се окаже по-сериозен проблем от Covid-19 през зимата

Грипът може да се окаже " по-голям проблем " от Covid-19 през идната зима, тъй като доста малко хора в този момент имат имунитет против него, предизвести един от водещите научни съветници на английското държавно управление, представен от електронното издание " Мейлонлайн ".

Проф.Антъни Харндън, който поучава английското държавно управление за имунизациите против Covid-19, сподели, че през последните няколко години е имало " доста, доста ниско " разпространяване на грип.

Случаите на грип са се свили съвсем до нулата по време на пандемията от новия ковид, защото локдауните и разпоредбите за обществено разграничаване са лимитирали разпространяването на други респираторни вируси.

Според проф.Харндън, заместник-директор на английския съвещателен орган за имунизациите, ниските равнища на разпространяване на грип значат, че на процедура никой не е бил изложен на вируса и не е построил натурален имунитет, а това прави уязвима преобладаващата част от популацията.

Той предизвести, че това може да провокира безпорядък в системата на опазването на здравето тази зима, в случай че има сериозен гърмеж на грип.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР