Грилът не е мъжка магия“, но е от онези мъжки“

...
Грилът не е мъжка магия“, но е от онези мъжки“
Коментари Харесай

Пет соса, без които не може нито едно грил парти!

Грилът не е „ мъжка магия “, само че е от тези „ мъжки “ територии, към които малко дами са посягали. Ние, Момичетата от града, сме безстрашни и умерено се вписваме във всички функции, съпътстващи неделния грил, само че да си признаем, избираме да не сме тъкмо пред огъня или в случай че сме, да не сме тъкмо към признака на всеки грил – месото. Ако и вие обичате летните събирания навън и всичко вкусно, което ги съпровожда, лятната ни графа " Момичетата зад грила " е единствено за вас!

В нея, с поддръжката на LIDL, ще ви покажем образно какво похапваме и по какъв начин го подготвяме, като оставяме мъжете да вършат това, в което считат, че са най-хубави. Ние пък ще се погрижим за предястията, разядките, салатите, гарнитурите, сосовете, напитките... Няма да забравим и приятната атмосфера и даже дрескода на всяко едно уважаващо себе си грил празненство. Следвайте ни, най-хубавата и вкусна част от лятото занапред следва!

Всичко е по-вкусно със сос или дресинг – месо, зеленчуци, обичаните ви картофки, салати... А когато следва грил празненство, едно от най-хубавите неща, които можете да занесете, са няколко бурканчета с разнообразни сосове.

Сос маринара

Класическият сос маринара се съчетава с безусловно всичко – паста, зеленчуци, месо, и е нещо, което си заслужава човек да направи самичък. Става елементарно.

В тенджера загрейте малко зехтин. Прибавете 2 скилидки чесън (нарязани на ситно) и половин глава лук (средноголяма). Когато побелеят и стартират да стават транспарантни, прибавете 100 мл изсъхнало бяло вино. Оставете виното да се изпари и прибавете 1 кг смлени домати от консерва. Прибавете и подправките – щипка риган, шепа свеж босилек, щипка пеперончино и сол. Намалете котлона и бъркайте постоянно соса за към 15 минути. Отстранете от котлона, изчакайте да изстине, прехвърлете в буркан и съхранявайте в хладилника.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР