Грижи за фикус бенджамина Фикус бенджамина се превърна в истински

...
Грижи за фикус бенджамина Фикус бенджамина се превърна в истински
Коментари Харесай

Грижи за фикус бенджамина. Прости съвети за разкошна корона!

Грижи за фикус бенджамина

Фикус бенджамина се трансформира в същински шлагер в озеленяването и в развъждането на стайни растения. При вярна грижа пораства много бързо, коства си да се обмисли този факт, когато избирате непрекъснато място за растението. Само си представете по какъв начин ще се трансформира интериорът ви, когато фикусът доближи естествената си височина от 2-3 метра.

Въпреки това не може да се назова скромен заради една специфичност – незабавно щом нещо не допадне на растението, в напрежението бързо се отървава от листата.

През зимата късият ден, комбиниран с високите температури от отоплителните уреди и пагубно ниската мокрота, предизвикват опадане на листата. Но да запазите короната и декоративния тип на цветето е изцяло допустимо!

Една от повода са вредителите. Те изсмукват питателните сокове от растението. Растението е сензитивно към осветяване. Като цяло типът може да се назова доста светолюбив. Следователно неприятното местонахождение в къщата, късият ден и даже преместването на саксията са аргументите за опадане на листата.

Няма универсална скица за поливане на фикуса, защото графикът е самостоятелен и може да варира поради: възраст на растението, структурата на почвата и размерът на саксията и, несъмнено, поради микроклимата в жилището. Фикус бенджамина изисква доста вода, изключително през лятото в интервала на деен напредък, тъй че никога не позволявайте почвата да изсъхне. През есента и зимата поливането би трябвало да се понижи до един път седмично. Ако постоянно забравяте да поливате растението или го поливате в незадоволителни количества, фикусът, като че ли в възмездие, ще остави листата му да опадат. Но все пак, най-правилно е да се придържате към рационален баланс, когато поливате растението.

Можете да опитате да се придържате към правилото: поливайте единствено след изсъхване на почвата на 1,5 см от горната страна. Фикусът доста обича високата мокрота. Лично аз имам овлажнител в стаята с фикуса. Вместо това можете да поставите купа или чинийка с вода, която постепенно ще се изпари.

Задължително е постоянното напръскване с топла вода. Дори леко течение може да докара до опадане на листата. Водата за поливане би трябвало да е топла – от 23 ° C и повече.

Появяват ли се сухи тъмни връхчета? Най-вероятно растението реагира на ниската мокрота.

Листата пожълтяват – допустимо е преполиване или дефицит на слънчева светлина. Когато кореновата система на фикуса изгние от непотребната влага, настава солидно опадане на листата.

Ако новите клончета на фикуса са тънки и листата са нищожни и дребни, това ни приказва за дефицит на слънчева светлина или хранителни субстанции в почвата.

Листата изсъхват и се извиват – ниски температури.

Изброените нагоре знаци са косвени, не можете да разчитате единствено на тях. По-добре е да анализирате цялостната грижа, пробвайте се да определите какво не харесва фикусът.

За всеки случай проверете за вредители по фикуса. Третирайте цветето със стимуланти за напредък, които форсират акомодацията.

Поставете саксията на непрекъснато, добре осветено място.

Опитайте се да създадете подобаваща среда за растението. Елиминирайте теченията, навреме поливайте и пръскайте с топла вода.

При дълготрайно и солидно опадане на листата направете незабавно пресаждане – проверете дали корените не са изгнили.

Вижте още: Богата годишна продукция от картофи – спазвайте следните правила

Дори изцяло да са опадали листата, когато удобните условия се върнат, фикусът ще се възвърне.

Полагайте нужните грижи за фикус бенджамина и ще се радвате на луксозната му корона!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР