Грижата за кожата през лятото е от съществено значение, тъй

...
Грижата за кожата през лятото е от съществено значение, тъй
Коментари Харесай

Защо трябва да се откажем от грима през лятото: Как да поддържаме кожата си здрава и красива в горещините

Грижата за кожата през лятото е от значително значение, защото топлите месеци могат да имат отрицателно влияние върху нея. В идващите редове ще ви представим няколко златни съвета по отношение на грижата за кожата през лятото и по какъв начин да изглеждаме безупречно, без да употребяваме грим.

Защита от слънцето

Излагането на кожата на слънцето е един от най-вредните фактори през лятото. За да предпазите кожата си, използвайте слънцезащитен крем с висок фактор на отбрана (SPF), носете широкополи шапки и се пазете от директна слънчева светлина в интервалите, когато е най-интензивна (между 10:00 и 16:00 ч.). Слънцезащитният крем би трябвало да се ползва постоянно и да се обновява след плуване или превозване дълготрайно време навън.

Хидратация

През лятото кожата ни може да изсъхне по-бързо заради високите температури и слънчевата светлина. Правилната хидратация е от значително значение. Пийте задоволително вода, с цел да поддържате кожата хидратирана от вътрешната страна и използвайте хидратиращи кремове или лосиони, които съдържат влагозадържащи съставки като хиалуронова киселина или глицерин.



Почистване и ексфолиране

Продължете да почиствате лицето си постоянно, употребявайки нежни почистващи артикули, които ще отстранен непотребния себум и замърсяванията. След разчистване, един път седмично, използвайте ексфолианти, с цел да премахнете мъртвите кожни кафези и да подпомогнете обновяването на кожата.

Здравословна храна и пълностоен сън

Диетата също има отражение върху кожата ви. Опитайте се да консумирате здравословни храни, богати на антиоксиданти, витамини и минерали. Плодовете и зеленчуците с високо наличие на вода, като дини, краставици и домати, са изключително потребни през лятото, защото оказват помощ за поддържането на хидратацията и здравия тип на кожата. не подценявайте съня през най-горещия сезон. Пълноценният сън от 8 часа също е от значително значение за положителното положение на кожата. 

Нежен грим

Ако желаете да изглеждате безупречно без грим, можете да се възползвате от естествената си хубост. Постарайте се да поддържате кожата си в положително положение посредством вярната грижа, като избягвате натоварването ѝ с тежък грим и декор дьо загар. Използвайте масло по ваш избор върху миглите и веждите си постоянно, с цел да бъдат по-дълги и гъсти. Ако въпреки всичко предпочитате лек грим, използвайте най-малък брой артикули като еликсир за устни, малко серпантина и натурален тониращ крем. 



Любопитен факт от Древен Египет: Интересно е да отбележим, че  античните египтяни измислили грима пък като защитно средство против слънчевите лъчи. Но да не забравяме, че съставките, от който той бил изработен тогава, били изцяло естествени, а не композиция от химикали, каквито ги познаваме през днешния ден. Древните египтяни вярвали, че очната линия да вземем за пример (която между другото те измислили) е предпазвала очите от мощното слънце. Цветът, извлечен от малахита, се употребявал като натурален щит против нездравословните лъчи.



И на край: Не забравяйте, че кожата е самостоятелна и може да изисква характерна грижа. Винаги е добра концепция да се консултирате с кожен лекар за персонализирани препоръки и рекомендации за грижа за кожата през лятото.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР