Грижата за канализацията в Горна баня“ и изобщо в район

...
Грижата за канализацията в Горна баня“ и изобщо в район
Коментари Харесай

Фандъкова: Има финансиране за изграждане на ВиК инфраструктура в София

Грижата за канализацията в „ Горна баня “ и въобще в регион „ Овча купел “ е много сериозна от няколко години. Няколко стадия от канализацията се извършиха. За страдание, размерът, който се планува в първия стадий на реализацията на Регионалното прединвестиционно изследване (РПИП), не предполагаше включването и на този обект по доста аргументи. Но ние не сме се отказали от нашите задължения. Това съобщи пред БГНЕС столичният кмет.
Тя разяснява отпадането на квартала от опцията на този стадий да се добере до средства за създаване на канализация.
„ Освен оперативната стратегия, по която ще се финансират плановете по РПИП както в този, по този начин и в идващия програмен интервал имаме и други източници на финансиране, тъй че сигурно всеки един регион и квартал, който има подготвеност за създаване и се нуждае ще бъде прегледан поотделно. Рано е да се тревожат хората от „ “. Нека да уточним всички елементи. Ще създадем специфична среща, с цел да ги осведомяваме “, уточни Фандъкова.
Попитана дали сме съумели да вземем оптималното финансиране по програмата, тя призна, че към момента не сме взели средства, тъй като е трябвало да защитят районното прединвестиционно изследване, което се е оказала сложна задача.
 500 филтри сложиха на комини в два столични региона тази година 500 филтри сложиха на комини в два столични региона тази година
За възстановяване на качеството на въздуха и понижаване на фините прахови частици Столичната община извършва разнообразни ограничения и една от вси...
„ Нашето предпочитание беше да включим доста повече региони и квартали на София. Изискванията на обаче са доста съответни, в това число и условията за типа канализация, нещо което доста затрудни работата. Канализацията в София е строена по един метод, а в този момент условията са други и трябваше да се приспособяваме в границите на тази година. Ние залагаме всички обекти, които авансово бяхме възнамерявали, само че осъществяването ще бъде на два стадия. Отново с европейски средства. Първият стадий в размер на към 100 млн. и ще бъде в границите на този програмен интервал, вторият стадий, който е на много по-сериозна сума ще бъде в идващия програмен интервал “, изясни тя и посочи, че процедурите по първия стадий ще бъдат оповестени до месец – два.
„ За идващия стадий се вършат в това число и отчуждения и градоустройствени процедури. Когато приказвам за подготвеност би трябвало да се знае, че тези обекти изискват големи вложения авансово, не за самото строителство, тъй като доста от тях минават през територии, които не са общински, които са без градоустройствени процедури “, уточни Фандъкова.
Тя разгласи още, че е поискано финансирането по да бъде заложено и в националния проект за развиване, който е бил показан неотдавна.
„ Там също има средства за Вик. Така че източници за финансиране има разнообразни, значимото е план по план, обект по обект да се преглеждат “, разясни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР