Григор Димитров (№78 в света) излиза за осми път срещу

...
Григор Димитров (№78 в света) излиза за осми път срещу
Коментари Харесай

Гришо за осми път срещу Федерер

Григор Димитров (№78 в света) излиза за осми път против великия Роджър Федерер (Швейц, №3). Двамата ще спорят тази вечер за място на 1/2-финал на US Open. Маестрото се обрисува като изявен любимец, тъй като е спечелил всичките седем дуела с българина. В тях хасковлията е взел едвам два сета. За последно двамата се срещнаха предходната зима на финала в Ротердам, където Гришо беше с простуда и падна с 2:6, 2:6.

Димитров пък стигна до 1/4-финал в Ню Йорк за първи път в кариерата си, откакто разруши Алекс де Минор (Авл, №38) със 7:5, 6:3, 6:4. Той затвори мача против 20-годишния австралиец за 2.07 часа, като и в трите сета направи по един пробив. Хасковлията позволи единствено една точка за пробив, която отрази. С триумфа Гришо заслужи 500 000 $ и 350 т. за ранглистата, с които ще прогресира с 36 места до №42 с 1072 т.

" Няма какво повече да кажа, като се изключи че съм удовлетворен да бъда още веднъж на корта без никакви болки. Наистина съм благополучен сега. Натрупах много километри на корта, доста часове и тренировки. Вълнувам се. Това ми е първото класиране за 1/4-финалите. Започвам да мисля за идващия мач. Ще седна и ще опитам да премисля какво реализирах тази седмица. Първо би трябвало да се порадвам, а след това да се завърна на корта. Ще се опитам да реализира максимума. Затова упражнявам, с цел да играя такива мачове ", разгласи Григор. Той ще срещне Федерер на равнище Голям шлем за трети път.

" Познавам Григор доста добре. Той е мой добър другар. Беше изпаднал в нещо като дупка. 1/4-финалите тук са огромна работа за него, явно поради опцията да играе с мен. Наясно съм, че това е огромен мач за него. Справял съм се добре в предишното. Това обаче ще бъде нов дуел, против нов Григор, а и аз самият съм изменен. Харесва ми да го следя. Харесва ми и да играя против него. Когато играем, надали бихме могли да бъдем по-близки откъм игрови жанр ", сподели Федерер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР