Григор Димитров (№20 в света) излезе рано тази сутрин на

...
Григор Димитров (№20 в света) излезе рано тази сутрин на
Коментари Харесай

Гришо срещна 22-годишен янки в Мелбърн

Григор Димитров (№20 в света) излезе рано тази заран на " Маргарет Корт сцена " против непознатия Томи Пол (САЩ, №80) във II кръг на " Аустрелиън оупън ". 22-годишният американец се оправи през вчерашния ден на старта с Леонардо Майер (Арж) с 4:6, 6;4, 6:4, 6:4, само че българинът има преимущество в този мач, тъй като почива ден повече.

Досега най-хубавият ни тенисист и Пол в никакъв случай не бяха се срещали. Американецът е експерт от 2015 година, а най-хубавият му ранкинг е 79-ото място от края на предходната година. Достигането до II кръг в Мелбърн пък е най-хубавото му показване в шампионатите от Големия шлем. Дотук той имаше две отпадания на старта на US Open (2015 и 2017) и едно на " Ролан Гарос " (2019).

Димитров стартира с победа над Хуан Игнасио Лондеро Арж, №52) след поврат. Българинът изясни, че е позволил доста неточности в първия си мач, само че е удовлетворен от физическата си форма. При победа над Пол, той ще срещне по-добрия от Мартон Фучович (Унг, №67) и Яник Синер (Ит, №82). Унгарецът в профил на старта Денис Шаповалов (Кан, №13).

В IV кръг спечелилият от тази част от схемата евентуално ще срещне легендата Роджър Федерер (Швейц, №3).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР