Григор Димитров (№19 в света) победи Борна Чорич (Хърв, №28)

...
Григор Димитров (№19 в света) победи Борна Чорич (Хърв, №28)
Коментари Харесай

Гришо надви Чорич

Григор Димитров (№19 в света) победи Борна Чорич (Хърв, №28) с 6:3, 5:7, 10:8 в мач от демонстративния шампионат Куйонг Класик. Надпреварата в Мелбърн е употребена за подгряваща преди " Аустрелиън оупън ", който стартира в понеделник. Срещата продължи съвсем два часа, а Димитров сподели добра игра против някогашния №12 в света. Българинът го проби в четвъртия гейм на първата част и я затвори без проблем. Във втората хасковлията загуби подаването си при 5:6 и по този начин Чорич прати мача в шампионски тайбрек. В него имаше редица обрати, като Димитров водеше с 4:3, само че по-късно Чорич обърна при 6:7. Последва серия на Димитров и той завоюва с 10:8.

" Опитвах се да се концентрирам върху нещата, които зависят от мен. Атмосферните условия обаче не зависят от мен. Обичам да съм в Австралия и преди " Аустрелиън оупън ". Опитвам се да остана положително надъхан. Трябва да работя върху още неща и считам, че мога да се показва още по-добре. През 2019 година успеха против Роджър Федерер на US Open е доста хубава. Най-трудният мач за мен тогава бе против Андреас Сепи (3:1 на старта) - това бе мачът на сезона. Знаех, че в случай че удрям няколко пъти подред, то това ще ми помогне, по тази причина мачът със Сепи бе основен ", сподели Димитров.

При дамите Мария Шарапова (Рус) и Лаура Зигемунд (Гер) не доиграха мача си поради неприятното качество на въздуха. Те стопираха да играят при 6:7 (4), 5:5. Замърсеният въздух е в резултат на огромните горски пожари, които започнаха по източното крайбрежие на Австралия още в средата на октомври и отстоят на 60 км от Сидни.

Виктория Томова (№146 в света) победи Анкита Раина (Инд, №175) с 6:2, 7:6 (2) на старта на квалификациите на " Аустрелиън оупън " за 1,50 часа. Софиянката имаше компликации единствено във втория сет, откакто в първия реализира 2 пробива, а в още 2 от сервис геймовете на съперничката си имаше шансове да пробие. Във втората част Томова изоставаше с 0:2, само че след 2 пробива поведе с 4:3, а след това върна жеста и се стигна до тайбрек, в който първата ни ракета потвърди, че е по-добрата. Във II кръг тя излиза против Моника Никулеску (Рум, №128), която победи Анхелина Калинина (Укр, №157) със 7:6 (7), 6:2.

Третата ни ракета Елица Костова (№194) отпадна небрежно след загуба от Хариет Дарт (Вбр, №169) с 4:6, 1:6. Днес на корта излиза и Изабелла Шиникова (№163) против Мая Хвалинска (Пол, №215).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР