Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Откритото

...
Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Откритото
Коментари Харесай

Димитров с експресна победа на старта на Ролан Гарос

Григор Димитров стартира по отличен метод присъединяване си на Откритото състезание на Франция, откакто разруши американеца Маркос Гирон с 6-1, 6-1, 6-1 в мач от първия кръг на шампионата. Преди година двамата още веднъж се срещнаха в дуел от откриващия кръг на Ролан Гарос, като тогава Димитров дръпна с два сета, само че по-късно бе спрян от травма в гърба и трябваше да се откаже.

Днес българският тенисист, който записа положителни резултати на клей в последните седмици, в това число и полуфинал на Мастърса в Монте Карло, доминираше напълно на Корт 7 и даде едвам три гейма на противника си. Григор загуби единствено 16 точки на личен сервис в цялата среща, като отрази единствената опция за пробив, която се откри пред Гирон. От своя страна Димитров взе подаването на американеца 7 пъти и приключи с 28 печеливши удара против 24 непредизвикани неточности за час и 34 минути игра. Той също по този начин бе доста деен в излизанията на мрежата като взе 20 точки от 24 опита.

По този метод 31-годишният българинът се класира за втория кръг на Ролан Гарос за седми път в кариерата си, а там ще чака хърватина Борна Чорич или Карлос Таберне от Испания. Следващият мач на Гришо в Париж ще се играе в сряда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР