Григор Димитров за втора поредна седмица стартира трудно в Китай.

...
Григор Димитров за втора поредна седмица стартира трудно в Китай.
Коментари Харесай

Драма, обрати, тайбрек и спираща дъха победа за Гришо!

Григор Димитров за втора поредна седмица започва мъчно в Китай. След като преди няколко дни записа трисетова победа на старта в Пекин, през днешния ден хасковлията изживя трагична победа над 46-ия в света Райън Харисън (САЩ) с 3:6, 6:3, 7:6 (6).

Срещата мина през обрати, трагично развиване и необикновен тайбрек, в който Гришо избави три мачбола.

В третия кръг Димитров ще се изправи против различен американец. Той ще бъде излъчен в мача сред Сам Куери и Франсис Тиафоу.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата стартира с бърза замяна на геймове, само че още в четвъртия Харисън съумя да пробие сервиса на Григор Димитров. След това той съумя да затвърди брейка и поведе с 4:1. Двамата тенисисти продължиха да печелят своите подавания до края на мача, като извънредно трагичен беше деветият гейм. Димитров първо избави сетбол, а по-късно пропусна да се възползва от собствен брейкпоинт. Димитров отрази още три благоприятни условия на Райън Харисън да завоюва първия сет, само че при петия сетбол на американеца не откри правилния отговор.



ВТОРИ СЕТ
И в тази част двамата започнаха с печелене на своите подавания. Димитров беше покрай пробив в четвъртия гейм, когато получи три брейкбола, само че не съумя да се възползва от тях. Той обаче не сбърка при четвъртата си опция за пробив. Тя пристигна в осмия гейм, когато българският тенисист реализира брейк в подаването на Харисън и поведе с 5:3. След това при собствен сервис гейм хасковлията стигна до продобиване на сета и равнене на резултата при първия си сетбол.



ТРЕТИ СЕТ
Димитров стартира решителната част с пробив, който беше вкоренен при личен сервис. След това обаче Харисън съумя освен да изравни резултата, само че с помощта на два побива поведе с 4:2. Веднага по-късно Гришо върна единия брейк и по-късно направи 4:4. След това двамата печелеха своите подавания и при 6:6 се стигна тайбрек. Решителната част на мача стартира неприятно за Григор Димитров и Харисън поведе с 6:3 и получи три мачбола. Българският тенисист обаче не се отхвърли, съумя да изравни, а по-късно и да завоюва мача при първата разкрила му се опция.



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР