Григор Димитров се намираше в сериозна игрова криза преди началото

...
Григор Димитров се намираше в сериозна игрова криза преди началото
Коментари Харесай

Преобразен Григор Димитров записа втората си победа над играч от топ 10 през сезона!

Григор Димитров се намираше в сериозна игрова рецесия преди началото на конкуренцията във Виена, откакто беше изгубил последните си три дуели и не беше записвал следващи победи на шампионат от Ролан Гарос насам. Изглежда обаче, че българинът е направил отличен ход с връщането на Даниел Валверду в своя екип, тъй като свършената работа с венецуелеца незабавно стартира да си личи по време на изявите на първата ни ракета в австрийската столица.

Нашият съотечественик преодоля с лекост откриващия кръг на надпреварата, където не срещна никакви компликации да надделее над квалификанта Тиаго Монтейро, а през днешния ден беше безапелационен против някогашния първенец Андрей Рубльов, надигравайки го с безапелационното 6:3 6:4. По този метод хасковлията си подсигурява завръщане в топ 30 от другата седмица, което съвсем несъмнено ще го направи подложен на Аустрелиън Оупън следващата година и на следващия ден ще излезе в борба за място на четвъртфиналите с американеца Маркос Гирон.

Григор откри срещата с безпроблемно извоювано подаване и незабавно се видя неговото предпочитание да бъде оптимално агрсивен от ретур. Родният ни представител вземаше рано топката, употребявайки всяка една опция да нападна от обичания си форхенд и изцяло справедливо се откъсна напред с пробив. Впоследствие обаче Димитров позволи поредност от непредизвикани неточности, която разреши на международния номер осем да реализира рибрейк, единствено че незабавно последваха един куп фантастични отигравания от ракетата на българина, които му разрешиха да поведе с 3:1. Оттам насетне сервисът на Гришо функционираше безотказно, до момента в който Рубльов ставаше все по-нервен на корта и пресилваше ударите си, а напълно скоро сетът отиде в актива на по-нискоранкирания състезател.

Втората част се развиваше равостойно в началните минути и можехме да забележим по какъв начин последователно третият подложен намира ритъма в играта си и уинърите доста се усилиха в актива му. Все отново някогашният номер три удържаше на натиска, като се бранеше чудесно със своя слайс и покриваше безупречено целия корт. Именно страхотната отбраната на Григор се оказа неговото най-силно оръжие в тези минути, тъй като руснакът просто не можеше да откри метод да насочи топката в празна част от неговото поле и най-хубавият български тенисист справедливо проби за преднина от 3:2, след което беше безукорен в дейностите си и не след дълго се поздрави с втория си успех над играч от топ 10 през сезона.

The 30th top 10 win of `s career!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР