Григор Димитров се класира за втория кръг в тазгодишното издание

...
Григор Димитров се класира за втория кръг в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Първи обрат от 0:2 сета прати Григор във втори кръг на Ю Ес Оупън

Григор Димитров се класира за втория кръг в тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, откакто обърна от 0:2 сета 115-ия в света Алекс Молчан от Словакия - 6-7 (9), 6-7 (5), 6-1, 7-5, 7-6 (9) за четири часа и 40 минути здрава борба. Това бе и първи поврат на нашия тенисист от два сета пасив в кариерата му.


19-ият в главната скица българин отстъпи в първите две елементи, без да загуби подаването си. Григор не съумя да завоюва нито един от двата трагични тайбрека, които изигра със словака, като в първия избави пет сетбола, преди да капитулира, а във втория още веднъж се бори, отразявайки три сетбола, само че ориста му не бе по-различна от откриващия дълъг гейм. Най-добрият ни тенисист при мъжете се събра в третата част, в която стартира с пробив, който Молчан върна. До края на сета обаче Гришо господства на корта и го завоюва с 6-1. В четвъртия сет Димитров стигна до съдбоносен пробив в 11-ия гейм, след който сервира сполучливо за равнене на частите.

В решителния пети сет драмата бе цялостна, като и двамата имаха своите шансове да излязат краен победител. След дълъг пети гейм, който Молчан удържа, Григор бе продънен и изоставаше с 2-4, а по-късно и с 2-5. При 5-3 в своя изгода обаче словакът позволи брейк, откакто падна на корта и получи крампи. Медицинската помощ след края на деветия гейм не му оказа помощ, като Димитров изравни геймовете, макар че се наложи да избавя мачбол. Стигна се до дълъг тайбрек до 10 точки. Молчан водеше с 9-7 и имаше два мачбола, само че Гришо взе идващите четири точки, а с това и мача за паметния първи поврат от 0:2 сета в кариерата.

Димитров приключи с 20 аса и 8 двойни неточности, като избави 5 от 7 шанса за пробив пред противника. 32-годишният хасковлия завърши с цели 81 уинъра и 63 непредизвикани неточности, до момента в който Молчан се регистрира с негативен баланс в тази рубрика - 43-45. В идващия кръг Григор ще играе с добре прочут конкурент - трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем Анди Мъри, който на старта надделя Корентен Муте от Франция в три сета. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР