Григор Димитров се класира за II кръг на тенис турнира

...
Григор Димитров се класира за II кръг на тенис турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров спечели мач след почти два месеца

Григор Димитров се класира за II кръг на тенис шампионата на корав корт в зала във Виена (Ав, €2,35 млн.), поставяйки завършек на серията си от три следващи загуби. На старта на главната скица от категория " АТР 500 " през днешния ден 31-годишният българин съкруши миналия през квалификациите бразилец Тиаго Монтейро с 6:3, 6:4 за 1:14 ч.

За Григор това беше първа победа от съвсем два месеца. Последният триумф на първата ни ракета (№32 в света) датираше от 30 август - 6:3, 6:2, 6:2 против Стив Джонсън (САЩ) в I кръг на US Open. След това хасковлията отпадна на второто ходило от последния за годината шампионат от Големия шлем и загуби първите си мачове на " АТР 250 " в София в края на септември и на " АТР 250 " в Стокхолм в средата на октомври.

Както и в шведската столица предходната седмица, във Виена Димитров е придружаван от някогашния си треньор Даниел Валверду. Двамата имат спогодба венецуелецът да оказва помощ на нашия топтенисист до края на сегашния сезон, след което да преценяват дали желаят да възобновят съдействието си за непрекъснато.

И двата сета в днешния мач против 28-годишния Монтейро се развиха по еднакъв метод. В първата част българинът реализира пробив още в първото подаване на противника си и го затвърди за 3:0 гейма, а до края умерено взимаше подаванията си. Във втората пробивът пристигна в третия гейм със затвърждаване за 3:1.

В целия дуел Димитров не даде нито един брейкбол на южноамериканеца, а в същото време материализира 2 от своите общо 6 шанса. Григор направи 10 аса и 1 двойна неточност и приключи с общо 25 печеливши удара и 10 непредизвикани неточности. Монтейро пък пласира 14 уинъра (от които 9 аса) и позволи 9 непредизвикани неточности (нито една двойна).

Във II кръг Григор Димитров ще се изправи против поставения под №3 Андрей Рубльов (№8 в ранглистата), който стартира присъединяване си през вчерашния ден с бърз триумф против Диего Шварцман (Арж) - 6:4, 6:1. Българинът и руснакът са изиграли пет мача между тях, като хасковлията е спечелил два от тях, последният от които през 2018 година Оттогава Рубльов взе две победи без изгубен сет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР