Григор Димитров преодоля с лекота и второто си препятствие на

...
Григор Димитров преодоля с лекота и второто си препятствие на
Коментари Харесай

Григор Димитров премина експресно и през II кръг на Australian Open

Григор Димитров преодоля с лекост и второто си затруднение на Откритото състезание на Австралия - първия за годината шампионат от Големия шлем по тенис. След като на старта в Мелбърн надигра с 3-0 сета някогашния финалист в конкуренцията Марин Чилич (Хър), поставеният под №18 българин извоюва чиста победа и във II кръг - 7:6 (1), 6:1, 6:2 против участващия с " уайлд кард " Алекс Болт (Авл).

Играта беше равностойна само в първата част, в която 29-годишният Григор напипваше подобаващата тактичност против 28-годишния левичар, който до момента не беше срещал в формален мач. В откриващия сет нямаше пробиви, откакто българинът пропусна три брейкбола, а австралиецът - един. В тайбрека обаче Димитров наложи цялостно превъзходство и това му генерира задоволително инерция чак до края на дуела.

В идващите две елементи българският №21 в международната класация осъществя по два пробива в подаването на Болт (№166 в света) и не му разреши да върне нито един, макар че му даде три благоприятни условия за това при започване на III сет. Димитров постави точка на неравната борба с първия си мачбол след 1:50 ч. игра тъкмо в среднощ локално време.

" Минахме дълъг път през последните три месеца. Доволен и благополучен съм, че се оправих. Особено против любим на локалната аудитория. Но аз пък мога да изкажа голяма признателност на моите сънародници, които ми оказват голяма поддръжка - показа в ТВ изявлението на корта Григор, който още веднъж беше подкрепян от сериозна българска агитка по трибуните на " Маргарет Корт Арина ". - Исках да съм спокоен и да се любувам на всичко. Мисля, че цялата конюнктура ми се отразява добре. Винаги е доста особено да се усещам вкъщи, когато съм надалеч от вкъщи. Да видя националния байрак за мен е голяма горделивост и ентусиазъм. "

На идващото ходило първата ни ракета ще се изправи против прочут противник - №15 в схемата Пабло Кареньо Буста (Исп), отстранил Иржи Весели (Чех) с 6:3, 7:6 (3), 2:6, 6:4. Българинът и испанецът имат шест предходни срещи, в които са си разменили по три победи. Последният им дуел беше през 2018 година на клей в Барселона, където Кареньо Буста се наложи с 6:3, 7:6 (4).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР