Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство на Австралия

...
Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open

Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото състезание на Австралия при мъжете. Поставеният под номер 13 в схемата Димитров победи унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 в мач, траял три часа и половина.
Прочетете още
Във втория кръг в Мелбърн първенецът от Брисбън Григор Димитров ще се изправи против спечелилия от двойката Себастиан Офнер (Австрия) - Танаси Кокинакис (Австралия).

Това бе четвърта среща сред Димитров и Фучович, а унгарският тенисист водеше с 2:1 триумфа в досегашните три мача.

Двубоят не започва добре на българина, който позволи пробив в първия гейм след непредизвикани неточности и слаб начален удар, и изостана с 0:2. Фучович отрази две точки за пробив на Григор Димитров и стигна до нов пробив против българина в седмия гейм, с цел да се откъсне с 5:2 в първия сет. Последва доста оспорван осми гейм, в който Димитров отрази два сетбола и завоюва подаването на съперника при петата си точка за пробив, намалявайки изоставането си на 3:5, само че в последна сметка унгарецът стигна до сполучливото 6:4.

Григор Димитров отново изостана с пробив при започване на втория сет при 1:2, само че бързо овладя съмненията, изравни и завоюва четири следващи гейм, повеждайки с 5:2. Фучович понижи за 3:5 преди българският тенисист да изиграе безапелационен сервис гейм за завършек на втората част при 6:3 и равнене на сетовете.

Третата част стартира равностойно и при 2:2 Димитров стигна до четири точки да пробив, само че унгарецът завоюва подаването си за 3:2 и по-късно дръпна с 4:3. Григор Димитров към момента изпитваше проблеми при втори сервис, само че избави две точки за пробив и изравни за 4:4. След избавена точка за пробив от Мартон Фучович и сполучлив сервис гейм за българина се стигна до следващо тъждество 5:5 и след това 6:6. Първата ракета на България бе безапелационен в тайбрека, който стартира с минипробив и приключи при първия си сетбол за 7:1 точки и поврат до 2-1 сета след траялата час и 13 минути трета част.

Димитров завоюва първия гейм в четвъртия сет, отразявайки точка за пробив за 70-ия в света Фучович. Българинът към този момент стоеше по-добре на корта и реализира основен пробив за задатък от 3:1, а с третия си следващ сполучлив гейм поведе с 4:1. Мартон Фучович понижи, само че последва гейм на 0 за Григор Димитров и преднина от 5:2, по-късно той осъществя първия си мачбол при сервис на унгареца и победи в дуела.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР