Григор Димитров прекъсна серията си от пет поредни загуби срещу

...
Григор Димитров прекъсна серията си от пет поредни загуби срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров се завръща в Топ 20 с 1/2-финал в Мексико

Григор Димитров прекъсна серията си от пет следващи загуби против Стан Вавринка и се класира за 1/2-финалите на тенис шампионата в Акапулко (Мекс, $1,85 млн.). В мач от III кръг на конкуренцията от категория " АТР 500 " тази заран поставеният под №7 българин съкруши швейцарския №3 в схемата с 6:4, 6:4 за час и половина.

Мачът на централния корт стартира с пробив на нула в интерес на Димитров, който незабавно затвърди задатъка си и след това поведе с 3:1. В шестия гейм Вавринка съумя да върне пробива, само че мигновен рибрейк даде ново преимущество на българина и този път това беше задоволително за триумфа в първия сет.

Във втората част Григор още веднъж показва постоянен темп в своите подавания и нанесе решителен удар в петия гейм. До края 28-годишният хасковлия не даде късмет на опитния си конкурент да се върне в дуела и завърши срещата с първия си мачбол след 1:24 ч. игра. За нашия това беше първи триумф против 34-годишния швейцарец от 2016 година и общо пети в 12 мача от това съревнование.

С успеха първата ракета на България (№22 в света) си подсигурява завръщане в Топ 20 на ранглистата. В моментното нареждане Димитров се изкачи на 19-о място, а до края на седмицата опция да го задмине има единствено актуалният №20 Джон Иснър (САЩ), който също е полуфиналист в Акапулко.

За място на финала Иснър ще спори със сънародника си Тейлър Фриц. Димитров пък чака спечелилия от играещия се сега мач сред лидера в схемата Рафаел Надал (Исп) и изненадата в шампионата Куон Сун-У (Кор).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР