Григор Димитров постигна осма победа над Давид Гофен (Бел, №14),

...
Григор Димитров постигна осма победа над Давид Гофен (Бел, №14),
Коментари Харесай

Гришо прегази Гофен в Париж

Григор Димитров реализира осма победа над Давид Гофен (Бел, №14), като го надигра със 7:5, 6:3 единствено за 87 минути във II кръг на " Ролекс Мастърс " в Париж. В фамозната зала " Берси ", която към този момент носи името " Акор Хотелс " хасковлията позволи пръв пробив, освен това на 0 още в третия гейм, само че го върна в шестия, а след това взе подаването на белгиеца в 12-ия и затвори първия сет. Във втория Гришо през цялото време притискаше съперника си и пробивът беше въпрос на време. Той пристигна в шестия гейм, след което до края на срещата белгиецът не получи късмет да се върне в мача.

Така Димитров реализира 19-а победа за годината при 20 загуби и с достигането до III кръг отбрани точките си от 2018 година Днес в спор за място на 1/4-финала той среща Доминик Тийм (Ав, №5), който победи мъчно Милош Раонич (Кан, №32) със 7:6 (5), 5:7, 6:4 за 2:38 ч. Австриецът е в серия от 6 следващи победи, само че с Гришо двамата имат по 2 триумфа. За последно те се срещнаха на финалите на осемте най-хубави в Лондон 2017, където българинът би с 2:1 сета на старта, а след това победи с най-значимата си купа.

" Тук е последният шампионат от сезона, можеше просто да се откажа. При неприятно развиване да си кажа " Знаеш ли какво, задоволително ". Но като цяло се усещам добре сега, по положението си не мога да схвана, че е краят на годината. За жал обаче това е по този начин. Нямах опция да играя доста при започване на сезона и го адресирам със смесени усеща, само че се надявам, че ще изиграя още няколко мача тук. Беше доста странна година за мен. Претърпях първата си травма, трябваше да се оправям с неща, с които до момента не ми се бе налагало да се сблъсквам. Сега в тениса душeвността заема значимо място и от време на време върху теб се изсипват компликации. Не е елементарно да си спортист, само че към този момент всичко е в предишното и съм признателен, че имам шанса да се занимавам с това, да запиша още няколко дуела в края на сезона, да натрупам още убеденост, това е ", сподели Гришо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР