Григор Димитров показва впечатляващо ниво на игра от началото на

...
Григор Димитров показва впечатляващо ниво на игра от началото на
Коментари Харесай

Програма за събота: Григор срещу световния №10 в битка за място в третия кръг на Уимбълдън

Григор Димитров демонстрира впечатляващо равнище на игра от началото на тазгодишния сезон на трева и справедливо е част от третия кръг на Уимбълдън без нито един изгубен сет по пътя си. В откриващите два стадия на конкуренцията най-хубавият ни тенисист реализира поредни победи над Шо Шимабукуро и Иля Ивашка, само че в борба за класиране на осминафиналите го чака надалеч по-трудно предизвикателство, защото му следва да премери сили със международния №10 Франсис Тиафо.

Американецът се намира в отлична форма през последните седмици, откакто завоюва първи трофей на зелено в Щутгарт, извел го до дебют в челната десетка на международната класация. До този миг Димитров и Тиафо са се изправяли един против различен общо три пъти, като в два от мачовете победител излиза родният ни представител. Успехите на нашето момче са реализирани през 2018-а година на демонстративната конкуренция Laver Cup и Мастърса в Канада, до момента в който единствената победа на американеца идва при започване на идващия сезон, когато надвива в дуел от четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън.

Предстоящият конфликт сред първата ни ракета и международния №10 е финален (трети) в програмата на корт №2 и ще започва незабавно след края на мача сред Стефанос Циципас и Ласло Джере, като всичко това значи, че се очаква нашият съотечественик да излезе на корта не преди 17:00 часа българско време.

Корт №2 (начало 13:00 часа):

1. Наталия Стеванович - Петра Квитова

2. Ласло Джере - Стефанос Циципас

3. Григор Димитров - Франсис Тиафо

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР