Григор Димитров не успя да се противопостави на британеца Камерън ...

Григор Димитров не успя да се противопостави на британеца Камерън

Григор Димитров не успя срещу безгрешния Камерън Нори

Григор Димитров не съумя да се опълчи на британеца Камерън Нори и прави отстъпка с 2:6, 4:6 в първия полуфинал на " Мастърс " шампионата по тенис в Индиън Уелс. Още от началото на мача се видя, че като че ли силите на българина са изчерпани след впечатляващите обрати преди този момент против шампиона от US Open Даниил Медведев и шампиона от " Мастърс "-а в Маями Хуберт Хуркач (Полша). А против себе си българинът имаше противник, който съвсем не грешеше. В добавка на това Димитров направи общо 28 непредизвикани неточности.

Нори доближи шести край този сезон, като към този момент е единствено на една победа от класиране за финалите на АТР в Торино. Той не блестеше с нещо изключително като игра, само че бе впечатляващо резистентен от главната линия и не правеше фрапиращи неточности, каквито видяхме прекалено много от Димитров. А и първият сервис на Григор също не му вършеше. До този мач хасковлията играеше като в най-положителните си дни, с което се класира за седми път на полуфинал в " Мастърс " шампионат, както и за първи от Париж 2019 година

Със извоюваните 350 точки Димитров ще се изкачи със седем позиции в международната класация и от понеделник ще бъде 21-ви, само че в случай че стига Камерън Нори спечели купата в " Рая на тениса ". Ако някой от другите двама полуфиналисти-Тейлър Фриц (САЩ) и Николоз Басилашвили (Грузия) триумфира, то Григор ще е 22-ри. Във втория полуфинал Басилашвили спечели със 7:6, 6:3.

Източник: bnr.bg