Григор Димитров не успя да повтори силната си игра от

...
Григор Димитров не успя да повтори силната си игра от
Коментари Харесай

Димитров пак не взе дори сет от Циципас

Григор Димитров не съумя да повтори мощната си игра от предния ден и завърши присъединяване си на " Мастърс " в шампионата по тенис в Мадрид. На 1/8-финалите първата ракета на България (№20 в света) отстъпи с 3:6, 4:6 пред поставения под №4 в схемата Стефанос Циципас (№5 в ранглистата).

За разлика от снощния победен триумф с 6:0, 6:3 над Диего Шварцман във II кръг, довечера съвсем нищо в играта на 30-годишния хасковлия не се получаваше. Той завоюва единствено 61% от точките на личен сервис (33 от 54) и в същото време съумя да вземе едвам 16% от разиграванията на ретур.

Това докара до два пробива в подаването на българина, който от своя страна не стигна до нито един брейкбол в целия мач. 23-годишният грък постави точка на дуела с първия си мачбол след 1:19 ч. игра на втория по величина корт в испанската столица - " Аранча Санчес ".

За Димитров това беше трета поредна и общо четвърта загуба в пет изиграни мача против Циципас, като в последните три дуела нашият тенисист не съумява да вземе нито сет. Само преди две седмици гъркът се оказа непреодолимо затруднение за Григор и на шампионата от категория " АТР 250 " в Барселона, също на 1/8-финал.

Малко по-късно довечера на българския топтенисист му следва втори мач за деня - в конкуренцията на двойки в Мадрид. След нужната отмора Димитров и сътрудникът му Феликс Оже-Алиасим (Кан) ще излязат в 1/8-финал против поставените под №5 на каре Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара от Колумбия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР