Григор Димитров, който бойкотираше домашния турнир заради прекомерните си претенции

...
Григор Димитров, който бойкотираше домашния турнир заради прекомерните си претенции
Коментари Харесай

Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя: Григор Димитров

Григор Димитров, който бойкотираше домашния шампионат поради несъразмерните си искания години наред, даде конференция преди началото на шампионата Sofia Open, който се чака с голям интерес точно заради наличието му за повторно след триумфа му през 2017 година.

" Винаги съм се радвал, когато съм на българска земя. Мисля за страната си непрекъснато, освен за публиката тук. И чакам страхотна седмица с доста добра аудитория - сподели Димитров. Всеки тенисист би желал една доза нарастване на пулса, една положителна сила в края на сезона. Аз също пробвам да употребявам позитивната сила от почитателите. Където и по света да играя, има българска поддръжка и постоянно се усещам доста добре от това, и пробвам да я употребявам. Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя, тъй като тук това чувство е изключително мощно, за което благодаря на хората. И естествено си поисквам още една неделя да прекарам тук (финалът е идната неделя). "

Гришо даде нещо като неоснователен отговор на въпрос за какво не сме го гледали от пет години в конкуренцията в Арена Армеец, откакто я завоюва през 2017-а:
" Разбирам, че за шампионата е доста значимо да вземам участие. Така се случват нещата в последните години, че шампионатите са в чудноват график, стратегиите се трансформират. Имаше доста промени през последните две-три години, всичко беше доста внимателно. Всичко беше доста друго като обмисляне. "

Той разяснява и тематиката за раздялта с треньора Данте Ботини.
" Обмислям още разновидностите за треньор, решението беше взето и не преставам напред, без да бързам. Годината като цяло е добра, само че чаках малко повече от себе си в дадени моменти. Имаше травми и проблеми, които пречеха, само че това е тенисът ”.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР