Григор Димитров изигра много силен мач срещу Доминик Тим и

...
Григор Димитров изигра много силен мач срещу Доминик Тим и
Коментари Харесай

Димитров срази световния №5 за първи 1/4-финал в Париж

Григор Димитров изигра доста мощен мач против Доминик Тим и за първи път в кариерата си се класира за 1/4-финалите на тенис шампионата в Париж (Фр, €5,2 млн.) - финален за годината от сериите " Мастърс 1000 ". Първата ракета на България (№27 в ранглистата) надигра изрично международния №5 в зала " Берси " и се наложи над австриеца с 6:3, 6:2 за 1:12 ч.

От самото начало Димитров наложи тотално предимство на сервис и в първата част загуби единствено 4 точки при свое подаване. През целия дуел 28-годишният хасковлия игра доста устойчиво и невъзмутимо, а няколко от завършващите му удари накараха даже самия Тим, който е водач в АТР по извоювани трофеи тази година (с 5), да го приветства. Това беше общо пети мач сред българина и австриеца и донесе трети триумф на нашия.

В спор за място на 1/2-финалите на следващия ден Димитров ще се изправи против Кристиан Гарин (Чили), който по-рано през днешния ден в профил Жереми Шарди (Фр) след избавени три мачбола и поврат с 6:7 (4), 6:4, 7:6 (6). Досега Григор не е играл формален мач с чилиеца.

С представянето си от началото на седмицата Димитров добави нови 90 точки към актива си за международната класация, с които събра общо 1567 т. Така българинът се изкачи с четири места в моментното нареждане, напредвайки до №23. Евентуална последваща победа в Париж ще върне някогашния №3 в света в Топ 20 на ранглистата. Сред евентуалните противници на нашия на 1/2-финалите са лидерът в схемата Новак Джокович (Сър) и Стефанос Циципас (Гър).

Българинът към този момент е възнамерявал и почивката си след шампионата в Париж, който ще е финален за него тази година. Той разгласи в изявление за уредниците на конкуренцията във френската столица, че ще замине за Исландия със своите родители.

" Всяка година сменяме екстравагантна дестинация с още по-екстравагантна. Били сме в Африка при диви животни, а в този момент ще се отдадем на тъмни и дълбоки пейзажи, на горещи извори и снегомобили ”, добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР