Григор Димитров изигра безспорно най-трудния си мач досега на АТР

...
Григор Димитров изигра безспорно най-трудния си мач досега на АТР
Коментари Харесай

Впечатляващ: Григор пречупи съпротивата на изненадата в турнира и е 1/2-финалист в Ротердам!

Григор Димитров изигра несъмнено най-трудния си мач до момента на АТР 500 шампионата в Ротердам, само че показва здрави нерви и ни даде следващата си висококачествена продукция, с цел да се класира за полуфиналната фаза в конкуренцията. Най-добрият български тенисист имаше задачата да срещне огромната изненада в нидерландския град, в лицето на международния номер 57 Александър Шевченко, който изнесе извънредно мощен конфликт на сервис и " заби " цели 16 аса, само че по-големият опит и шампионски нрав на първата ни ракета си споделиха думата и той победи с успеха след тъкмо два астрономически часа - 7:6(2) 3:6 6:4.

Още през цялото време на дуела двамата състезатели зададоха извънредно високо летвата в моментите си на личен сервис и наложи напълно превъзходството си в този аспект, като липсваха всевъзможен тип пробойни в представянето. Под знака на впечатляващата продукция по повод играта на начален удар, предоставена ни от Григор и Шевченко, бяхме отведени до законосъобразен тайбрек след едвам 40 минути на корта, като стартът на дългия гейм не се различаваше с картината до момента в конфликта, преди руснакът да подцени осъществяването на воле наоколо до мрежата и въпреки да виждаше " оголената " половина на сънародника ни, то той прати топката в навън.

Това докара до ранен минипробив задатък в актива на шестия подложен, който оттова насетне пое самодейността в разиграванията и отмъкна още един път съперниковия сервис, като оставайки безукорен във всички посоки, записа откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част обаче се видя миг на известна загуба на централизация от страна на най-хубавия ни тенисист, който инкасира поредност от грешки, като последната му такава бе обвързвана със забиването на обикновен форхенд в мрежата, което донесе на казахстанския представител дебютния за мача брейкбол, и международният номер 57 пласира ослепителен ретур, с цел да оползотвори опцията си. Впоследствие новобранецът в дуела продължи да сервира все по този начин на висота, като постоянно оставяше първата ни ракета безгласен, в което русло достигнахме до фундаменталния девети гейм, когато Шевченко трябваше да застане на начален удар за възобновяване на равенството в обособените сетове. 

Тогава българинът най-сетне съумя да разбие отчасти заложеното от непоставения тенисист владичество на лично подаване, като нашенецът показва изключителна игра в отбрана и спасявайки четири сетбола, си обезпечи на два пъти шансове да навакса пасива си в статуквото, но непредизвикани неточности във значимите моменти костваха прескъпо на Димитров и паритетът в общия резултат на срещата бе възобновен.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР