Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще са единствените представители на

...
Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще са единствените представители на
Коментари Харесай

Само двама българи ще участват в "Ролан Гарос"

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще са единствените представители на България в Откритото състезание на Франция по тенис в Париж. Световният №19 при мъжете и получилата " уайлд кард " международна №157 при дамите влизат непосредствено в главната скица на последния за тази година шампионат от Големия шлем. Те ще научат противниците си в I кръг след 19:00 ч. наше време, когато стартира тегленето на жребия във френската столица.

Другите три български тенисистки, които имаха късмет да стигнат до " Ролан Гарос ", не съумяха да прескочат II кръг от пресявките. На тази фаза отпаднаха Виктория Томова (№133 в ранглистата) и Елица Костова (№212), а Изабелла Шиникова (№201) завърши още на старта на предварителната скица. Днес и първата, и четвъртата ни ракета избавиха по няколко мачбола в своите срещи, само че въпреки всичко не съумяха да надделеят над противничките си.

Най-напред Костова отстъпи пред Моника Никулеску (Рум) с 0:6, 7:6 (1), 3:6 след повече от два часа и половина трагична борба. В края на II сет румънката сервираше за мача при 6:5 и стигна до две точки за чиста победа при 40:15. Костова обаче завоюва идващите четири разигравания, както и седем от осемте в тайбрека и шокиращо изравни резултата на 1-1.

Елица не съумя да се възползва от психическото си преимущество в този миг и в решаващия сет изостана рано с 0:3, а по-късно и с 1:5 гейма, преди да отрази нови два мачбола и да върне единия от двата позволени пробива. В последна сметка Никулеску се оправи от петия път и затвори дуела след 2:38 ч. За място в главната скица румънката ще спори с Вера Звонарьова (Рус).

Веднага след този мач на същия корт №4 излезе Томова за дуела си против Рената Сарасуа (Мекс). Първата ни ракета загуби с 3:6, 4:6, макар че в края на втората част се опита да даде по-сериозен отпор на противничката си. Мексиканката имаше сервис при 5:2 гейма, само че пропусна да затвори мача, допускайки пробив на 15.

В идващия гейм Сарасуа стигна до първите си два мачбола, само че Томова се измъкна от 15:40 и понижи изоставането си на 4:5. Все отново латиноамериканката стигна до крайния триумф в два сета, пропускайки третата и реализирайки четвъртата си опция за привършване на срещата. В решаващия III кръг от квалификациите мексиканката ще играе против Даниела Сегел (Чили).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР