Григор Димитров и България ще играят срещу Великобритания, Белгия и

...
Григор Димитров и България ще играят срещу Великобритания, Белгия и
Коментари Харесай

Гришо с Мъри и Гофен на АТП Къп

Григор Димитров и България ще играят против Англия, Белгия и Молдова в група С на дебютното издание на АТП Къп в Австралия. Британците са водени от някогашния №1 в света Анди Мъри (№125 в момента), белгийците от Давид Гофен (№11), а молдовците от Раду Албот (№46). Мачовете на България ще се играят в Сидни на " Кен Розуел Арена ", като в първия конфликт Димитров излиза против Мъри на 3 януари. Два дни по-късно е борбата с Молдова, а на 7-и с Белгия. За 1/4-финалите се класират спечелилите от шестте групи и двата най-хубави втори. Шампионът от нашата група ще играе с най-хубавия от група F, където са Германия, Гърция, Канада и Австралия.

По устав мачовете се състоят от конфликт сред първите, вторите ракети и дуел на двойки. Втора ракета за България е Димитър Кузманов, а другите в състава ще са Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

" Щом разпоредбите разрешават и Димитров желае да е играещ капитан с някои от националите, поддържам опцията българският тим да взе участие. Сигурен съм, че построеният групов дух и дълготрайната работа с момчетата ще способства за положителното показване и в Австралия, а по-късно и през март за Купа " Дейвис ". Най-важното е да се употребява оптимално всяка опция, в която момчетата могат да натрупат опит в влиятелни шампионати, против класни противници ", съобщи капитанът на България за Купа " Дейвис " Тодор Енев.

АТП Къп ще се организира още в Пърт и в Бризбейн (3-12 януари), като е подготовка за " Аустрелиън оупън ". Ще вземат участие 24 страни. Турнирът е с $15 млн. награден фонд и ще носи 750 т. за ранглистата на спечелилите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР