Григор Димитров е преболедувал тежко коронавирусната инфекция. Това сподели сам

...
Григор Димитров е преболедувал тежко коронавирусната инфекция. Това сподели сам
Коментари Харесай

Григор Димитров: Вирусът протече тежко при мен

Григор Димитров е преболедувал тежко коронавирусната зараза. Това показа самичък българският тенисист, който се болести с COVID-19 по време на демонстративната верига " Адриа тур " в Сърбия и Хърватия през юни и се лекува в домашни условия в Монако. Бившият №3 в света и сегашен №19 се завърна на корта през миналия уикенд на шоу шампионат в Ница (Фр), където позволи две загуби в мачове с нетрадиционен формат против ветераните Ришар Гаске (Фр) и Фелисиано Лопес (Исп).

" Очевидно сега не съм подготвен да се състезавам на най-високо равнище - разяснява Григор пред TennisMajors.com. - Движението ми на корта се усъвършенства, всички останали неща също вървят в вярната посока, само че въпреки всичко не е елементарно да възстановиш формата си. Вирусът при мен протече тежко, трябваше да си остана у дома за към месец. Имах проблеми с дишането, не се усещах добре. Бях изтощен, нямах усет и подушване. Имах всички признаци и не беше по никакъв начин занимателно. "

Димитров, който даде позитивен тест за ковид на 21 юни, описа и спомагателни детайлности за живота в изолираност.

" Един ден се усещах прелестно, а по-късно внезапно трябваше тотално да изключа, да дремя или просто да почивам. Беше тежко и ментално. Стоиш самичък 20 дни по 24 часа... Разбира се, в тази обстановка доста неща ти минават през главата. Няма значение какъв брой си мощен душевен. Мисля, че като човек, като състезател е неизбежно да ти дойдат някои неприятни мисли в главата, тъй че трябваше да се оправя и с това. Този вирус е действителен. Ако вземаме нужните ограничения, всички ще бъдат в сигурност и нещата ще се оправят по-бързо. Но е необичайно, тъй че би трябвало да се обърне внимание освен на физическия аспект, само че и на психическия. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР