Грешка на пилота или техническа неизправност се считат за причините

...
Грешка на пилота или техническа неизправност се считат за причините
Коментари Харесай

Версиите за самолетната катастрофа в Казахстан - пилотска грешка или техническа неизправност

Грешка на водача или техническа нередовност се смятат за аргументите за злополуката на самолета на самолетната компания „ Бек еър “ край град Алмати. Това заяви на конференция вицепремиерът на Казахстан Роман Скляр.

„ Според предварителната версия (…) два пъти самолетът е докоснал с опашката си част от пистата. Това или е неточност на водача или е техническа причина “, съобщи Скляр. Според информацията самолетът е аварирал при излитането.

На мястото на злополуката са открити записите от полета, сподели Скляр.

" Спасителните интервенции на местопроизшествието не престават. Продължава и следствието (за аргументите на катастрофата). Намерени са записващите устройства на борда и се изследват ", сподели още Скляр, представен от " Фокус ".

Според него, в този момент Комитетът за гражданска авиация и Службата за следствие на въздушни произшествия на Казахстан откриват събитията към употребата на самолета, и дали е имало сходни катастрофи с него и преди.

" Ще притеглим експерти от Международния комитет по авиация. Те към този момент са осведомени и записващите устройства ще бъдат дешифрирани с присъединяване на тази интернационална организация ", съобщи вицепремиерът.

Скляр посочи, че положението на пистата на летището в Алмати по време на полета е било идеално.

" Пистата, както към този момент сме уверени, беше в съвършено положение. Коефициентът на сцепление беше 0,5. Това изцяло дава отговор на всички критерии ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР