Грехота е да се хвърля хляб, но на всеки се

...
Грехота е да се хвърля хляб, но на всеки се
Коментари Харесай

С този трик никога повече няма да изхвърляте хляб

Грехота е да се хвърля самун, само че на всеки се е случвало да прати в кофата за отпадък мухлясали или просто баяти филийки. Всъщност има елементарни способи животът на хляба да бъде продължен - и на стайна температура, и на студено. 
Поставянето на хляба в хладилника би трябвало да стане допустимо най-скоро след покупката. В противоположен случай ще постигнете противоположния резултат - ускорено мухлясване. Ако употребявате фризера, имайте поради, че хлябът ще промени и структурата, и усета си. Охлаждането води до протичане на химични и физични процеси - нишестето кристализира, а водата минава към повърхността и се изпарява през кората, което води до понижаване на тежестта и смяна на усета.
При заледяване във фризера нарежете хляба на филийки, по този начин след това е по-лесно да си взимате нужното количество и „ отпущането " на стайна температура става по-бързо. При заледяване под -18°C хлябът може да издържи до 2-3 месеца.
Опаковката е значима. Използвайте такава, която резервира влагата. В противоположен случай, когато извадите насъщния от фризера, той ще е сплеснат и пресъхнал.

Ако предпочитате стайна температура, използвайте кутия за самун. Тя не е следващата ненужна движимост в кухнята, а пази филийките от изсъхване. Ако сте купили прясно изпечен самун, оставете го в хартиената опаковка, до момента в който не изстине - хартията всмуква непотребната влага, която след това провокира бързо мухлясване. Ако престои повече в плика обаче, хлябът ще остарее по-бързо. 
Имайте поради, че дървените и пластмасовите кутии с отвори за проветряване предизвикват циркулацията на въздуха, което понижава влагата и предотвратява мухъла.
Ако нямате кутия, вземете чиста суха забрадка , увийте хляба в нея и по-късно го поставете в книжен плик.
Редовно почиствайте контейнера за самун. Може да употребявате вода и оцет, след което добре подсушете.
Не забравяйте, че другите типове самун остаряват с друга скорост - доста зависи от брашното. Белият остарява доста по-бързо в хладилника от ръжения.


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР