Греъм Кокрейн е на 26 години и мисли, че има

...
Греъм Кокрейн е на 26 години и мисли, че има
Коментари Харесай

Той печели по 160 000 долара на месец и работи 5 часа седмично. Как?

Греъм Кокрейн е на 26 години и мисли, че има постоянна позиция на цялостно работно време, когато един ден през 2009 година му оповестяват, че е уволнен.

Периодът по никакъв начин не е елементарен, американската стопанска система е в криза, а трудовият пазар безусловно е западнал. Младежът е заставен да работи на свободна процедура и отделя повече време за поддръжката на музикалния си блог като занимание.

Едва свързва двата края, изкарвайки сред 800 и 1000 $ на месец.

Днес Кокрейн е на 39 години, женен, с две дъщери. Не смяната в фамилния му статус обаче е значимото.

Той отделя едвам 5 часа на седмица за работа и печели по към 160 000 $ месечно, като ръководи блога си и компанията за бизнес коучинг, която основава.

Ако животът ти сервира лимони…направи си блог

Да работиш на свободна процедура не е най-доходоносното занятие, признава Греъм.

По това време брачната половинка му също не печели изключително, защото се пробва да трансформира заниманието си на фотограф в бизнес на цялостен работен ден. Двамата нямат никакъв сигурен източник на пари, живеят напълно от спестяванията си и от помощи за безработни под формата на ваучери за храна.

Стремежът на Греъм да забогатее обаче се ускорява най-истински, когато на бял свят се появява първата им щерка и той към този момент носи тежката отговорност на родител.

" Същата година взех решение да основа музикален блог - The Recording Revolution. Помислих си, че наличието онлайн ще ми помогне да намеря повече клиенти за продуциране. ", споделя историята си пред CNBC предприемачът.

13 години по-късно блогът към този момент е компания, която генерира облага от 160 000 $ месечно под формата на въздържан приход.

През първата година от стартирането на Recording Revolution Греъм разгласява три публикации в блога и едно видео в YouTube канала си седмично.

Когато аудиторията му стартира да нараства, открива евентуална опция да печели от наличието. Сключва контракти за спонсорство на видеоклипове, основава платени реклами, написа подробна информация с данни за трафика на уеб страницата си и демографията на читателите. Дори и тогава обаче не печели задоволително.

Разчитай единствено на себе си

През 2010 година взема решение да промени тактиката си и пуска свои лични цифрови артикули като електронни книги, онлайн курсове и онлайн коучинг за музикални продукции. По-късно същата година продава първия си онлайн курс за 45 $ и лека-полека стартира да генерира солидни финансови доходи от образованието.

Впоследствие Греъм основава коучинг стратегия, наречена The Epic Mastermind, става съветник на компании в същата сфера, а сега може да се похвали с 2800 клиенти, употребяващи неговите коучинг стратегии.

Само компанията Recording Revolution му носи 40 000 $ доходи на месец.

Една от най-удовлетворяващите страни от работата ми е да изучавам хората по какъв начин да употребяват елементарни онлайн принадлежности и да трансформират уменията си в доходоносни занимания, признава предприемачът.

Три бизнеса с капитал 0 $

Греъм е безапелационен, че има най-малко три типа бизнес, които може да започнете с капитал от 0 $.

1. Консултантство

Има ли нещо, за което приятелите ви постоянно ви молят за помощ?

Е, това е бизнес опция. Дори да имате единствено едно характерно умеене, превърнете го в източник на приход. Един от моите клиенти учи хората по какъв начин да поправят мотоциклети у дома. Друг прави записи на произношението на британски думи за японци, дава образци Греъм. Увеличете потребителската си база, като помолите за рекомендации. Публикувайте мнения в обществените медии и на уеб страницата си, добавя той.

2. Професионално обслужване

Независимо дали става въпрос за графичен дизайн или основаване на видео наличие, използвайте вярно популяризирането на услугите си в онлайн среда.

За да се откроите, конкретизирайте какво тъкмо оферирате. Напишете персонализирано предложение към всеки евентуален клиент и обяснете в детайли по какъв начин вашите умения и опит могат да оказват помощ за решаването на неговите проблеми.

Задавайте въпроси по отношение на плана в края на предлагането си. Това демонстрира, че към този момент мислите за бъдещето и дава на другия човек убеденост, че може да разчита на вас. Повече разговор значи повече благоприятни условия да го спечелите и да получите работата.

Пишете имейли и на някогашни клиенти, работодатели и другари. Кажете им какви услуги оферирате и че бихте желали да им предложите отстъпка за другари и родственици, поучава още Греъм.

3. Криейтив

Създайте наличие по нишова тематика, за която знаете доста. Можете да публикувате даже във ваши остарели сметки, с цел да употребявате съществуващата си мрежа. Ключът е просто да генерирате повече и повече наличие във всички обществени канали.

Не се нуждаете от стотици хиляди почитатели. Един от моите клиенти, който образова пастори по какъв начин да изнасят по-добри проповеди, има 7000 клиенти в YouTube, само че печели над 150 000 $ годишно. А аз сключих договорка с един от най-големите си сътрудници още когато имах единствено няколко хиляди почитатели, изяснява Греъм.

Изкушаващо е да копирате непознатия жанр, само че ще изпъкнете повече, в случай че включите собствен личен почерк. Хората постоянно са привлечени от неповторими персони, тъй че дайте опция личното ви въображение и креативност да бъдат видяни, безапелационен е предприемачът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР