Гърция удължава оградата по границата с Турция в опит да спре мигрантите

...
Гръцкото правителството ще поднови искането за средства от Европейския съюз
Коментари Харесай

Гръцкото правителството ще поднови искането за средства от Европейския съюз през 2022 г., за да удължи оградата по границата с Турция. В опит да спре нелегалните мигранти, страната обеща да разшири и мощното видеонаблюдение по границата.

Министър на обществения ред Такис ​​Теодорикакос съобщи, че правителството очаква някои страни, граничещи с ЕС, да продължат да използват миграцията, за да упражняват политически натиск върху държавите-членки. За пример той даде кризата по границата между Беларус и Полша, и други страни-членки на ЕС.

Дясноцентристкото правителство на "Нова демокрация" затяга мерките срещу нелегалната миграция, като наскоро завърши 26-километровото съоръжение по границата с Турция. Така общата дължина на стоманената ограда е 38 километра.

„Вярваме, че сигурността на нашите собствени граници е свързана със сигурността на ЕС“, каза Теодорикакос, добавяйки, че граничните стени и огради обикновено се финансират от националните правителства.

В началото на 2022 г. на граничните съоръжения трябваше да започне работа Контролен център, обработващ данни от камери за дълъг обхват и множество сензори. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР