Гръцкото правителство удължи решенията за временно ограничаване на сухопътните граници

...
Гръцкото правителство удължи решенията за временно ограничаване на сухопътните граници
Коментари Харесай

Гърция остава затворена за граждани на трети страни до 19 април

Гръцкото държавно управление удължи решенията за краткотрайно ограничение на сухопътните граници и възбраната за влизане на жители на трети страни за още две седмици, до 19 април.

Решението за осъществяване на бързи проби на Евзони (Богородица) не се е трансформирало, както за водачите на камиони, по този начин и за тези, за които има изключение от възбраната за пътешестване в южната съседка, а негативният резултат е причина за влизане в Гърция.

Новото решение на министрите е по отношение на " ограниченията за краткотрайно ограничение на сухопътните, въздушните и морските връзки на страната, за възбрана на жителите на трети страни да влизат в страната като се изключи Европейския съюз и Шенгенското пространство " и влиза в действие на следващия ден в 6.00 часа сутринта.

За задгранични жители, за които няма възбрана, влизането е позволено единствено през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата).

Гръцкото държавно управление е определило средата на идващия месец, 14 май, като допустима дата за начало на туристическия сезон, а за пътешестване до Гърция ще са нужни или документ за имунизация, или негативен тест или удостоверение, че сте преболедували COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР