Гръцкото правителство планира да разшири границата с Турция в североизточната

...
Гръцкото правителство планира да разшири границата с Турция в североизточната
Коментари Харесай

Гърция удължава граничната ограда с Турция с 26 км

Гръцкото държавно управление възнамерява да разшири границата с Турция в североизточната част на страната с 26 км, сподели министърът на гражданската отбрана Такис ​​Теодорикакос пред депутати.

Обръщайки се към парламентарната комисия по национална защита и външни работи, той съобщи, че с изключение на ремонт на съществуващата ограда покрай град Кастаниес в северен Еврос, ще бъде направена и 26 км спомагателна ограда на определени места в по-широката зона към град Ферес.

Той сподели, че ограниченията ще защитят границата на Гърция и ще предотвратят незаконните миграционни потоци.

„ Това, което се случи в Еврос през март 2020 година, към този момент е известно на всички. Това не беше импровизиран опит на незаконни мигранти и бежанци да влязат в гръцка територия, а проведена интервенция на турските управляващи, които, употребявайки незаконни имигранти, имаха ясното желание да нарушат всеобщо гръцките граници “, сподели той.

Теодорикакос сподели, че от април до края на ноември 143 472 души са били възпрепятствани да влязат в Гърция, спрямо 98 798 души за същия интервал на предходната година.

За да се оправят с повишения миграционен напън и с цел да се усили възпиращият резултат, граничните сили ще бъдат увеличени с 550 души, 250 от които ще бъдат ситуирани наоколо до Александрополис, а останалите в трите района на Източна Македония.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР