Гръцкото крило на Милуоки Янис Адетокумбо бе избран за №1

...
Гръцкото крило на Милуоки Янис Адетокумбо бе избран за №1
Коментари Харесай

Грък е №1 в НБА

Гръцкото крило на Милуоки Янис Адетокумбо бе определен за №1 на сезона в НБА. 24-годишният баскетболист с нигерийско родословие за първи път в кариерата си сграбчи оценката, като в гласуването пребори миналогодишния притежател на наградата " Морис Подолоф " - Джеймс Хардън-Брадата (Хюстън Рокетс) и Пол Джордж (Оклахома Тъндърс).

211-сантиметровият Адетокумбо стигна до самостоятелния приз след най-хубавия сезон в кариерата си. В 72 мача той имаше приблизително по 27,7 т., 12,5 битки, 5,9 асистенции, 1,5 чадъра и 1,3 отнети топки при успеваемост от 57,8% в стрелбата от игра.

Янис е едвам вторият европеец с оценката след легендата Дирк Новицки (Гер, Далас). Само още двама други чужденци са печелили оценката - Хакийм Олайджуон (Нигерия) и Стив Неш (РЮА). Адетокумбо е роден в Атина, само че родителите му са стопански емигранти от Нигерия.

Той оказа помощ на Бъкс да завършат с най-хубави индикатори в Лигата през постоянния сезон (60 победи и 22 загуби) и да играят финали на Изток, изгубени от бъдещия първенец Торонто. За последно състезател на Милуоки беше печелил тази премия през 1973/1974 - тогава това стори великият Карийм Абдул-Джабар.

За новобранец на годината в НБА беше определен 20-годишният словенец Лука Дончич (Далас Маверикс). Наградата за паметно достижение взеха легендите Меджик Джонсън и Лари Бърд.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР