Гръцкият външен министър Никос Дендиас реагира на резултата от изборите

...
Гръцкият външен министър Никос Дендиас реагира на резултата от изборите
Коментари Харесай

Никос Дендиас: Ключовият въпрос е Турция да се откъсне от идеологията на неоосманското господство

Гръцкият външен министър Никос Дендиас реагира на резултата от изборите в Турция в неделя, където настоящият президент Тайип Ердоган се показа по-добре от предстоящото на първия тур на гласуването, само че не съумя да получи цялостно болшинство, което докара до балотаж, оповестява електронното издание на в..

Говорейки по радио „ Алфа ” в понеделник, Дендиас означи, че обратно на западните прогнози, ръководството на Ердоган към момента не е завършило. Той акцентира, че Турция е голяма страна със забележителна дълбочина, което я прави предизвикателство да се реши тъкмо посредством социологически изследвания.

На въпрос за стремежите на Турция и нейната мечтана роля в района, Дендиас изрази вяра, че Турция признава смисъла на поддържането на близки и другарски връзки с Гърция. Той сподели: „ Силните и другарски връзки с Гърция са освен значими, само че и належащо изискване, с цел да може Турция да реализира своите упоритости “.

Дендиас акцентира, че Гърция няма да завоюва нищо, с изключение на изгоди от просперираща и постоянна Турция. Той акцентира, че „ основният въпрос е Турция да се откъсне от идеологията на неоосманското владичество “.

„ Винаги оставаме с вяра за най-хубавите резултати, само че също по този начин се приготвяме и за най-лошото “, сподели Дендиас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР