Гръцкият външен министър Никос Дендиас пътува от Молдова към Одеса

...
Гръцкият външен министър Никос Дендиас пътува от Молдова към Одеса
Коментари Харесай

Рискова дипломатическа акция на Атина в Украйна

Гръцкият външен министър Никос Дендиас пътува от Молдова към Одеса дружно с огромна филантропична помощ за украинците в рискова дипломатическа акция, оповестяват от Атина. Въпреки тежката военна конюнктура в региона, където и тази нощ имаше мощни детонации.

Хуманитарната помощ включва на първо място медикаменти,които липсват в окупираните територии.

Целта на гръцката дипломатическа задача е да се обезпечи безвреден кулоар за евакуация на цивилни жители, измежду които има доста поданици от гръцки генезис.

Министър Дендиас изяви предпочитание пред украинските управляващи да посети и град Мариупол, само че заради съображения за сигурност се оказа невероятно.

Очаква се Гърция да възвърне активността на дипломатическата задача в Одеса, с цел да окаже подпомагане за евакуация на гърците.

Украинското държавно управление към този момент благодари на Атина за помощта, а през идната седмица президентът Зеленски ще направи послание пред гръцкия парламент по покана на премиера Мицотакис.

Засега единствено 15 хиляди бежанци са достигнали до Гърция. В Мариупол има хиляди етнически гърци, които желаят да се изтеглят и търсят помощ от гръцката дипломация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР