Гръцкият Синдикат на таксиметровите шофьори в област Атика ще проведе

...
Гръцкият Синдикат на таксиметровите шофьори в област Атика ще проведе
Коментари Харесай

Без таксита днес в Атина

Гръцкият Синдикат на таксиметровите водачи в област Атика ще организира протестни дейности през днешния ден от 09:00 ч. до 16:00 ч. и 24-часова стачка идната сряда в отговор на нов данъчен законопроект, целящ да попречи на укриването на налози от лица, практикуващи свободни специалности.

Според синдиката държавното управление пренебрегва всички причини на работещите със свободни специалности, като убива всеки дребен и междинен бизнес и си „ затваря очите за мултинационални компании и огромни бизнес групи “.

Протестното шествие в четвъртък (днес) ще премине около Министерството на стопанската система в гръцката столица Атина в посока към Министерството на превоза.

Адвокатските колегии в Гърция също ще проведат протестни дейности против приемането на този законопроект. В четвъртък и петък юристите ще се въздържат от правосъдните процеси по каузи от публичен интерес, а идната сряда ще се състои протестно шествие пред Министерството на финансите.

Част от предложенията в новия законопроект за данъчно облагане на свободните специалности е определяне на минимална хипотетична облага. Проектът планува всеки, който заявява приходи по-високи от хипотетичните, да получава 50 % понижение на налога върху свободна специалност, а за тези, които заявяват по-ниски приходи – 25 %.

Размерът на тези вноски ще се усилва според от годините на професионална активност, общия размер на заплатите и размера на оборота на предприятието. Основната концепция на законопроекта е персоналният принос на всеки работещ свободна специалност да не бъде по-ниско от прихода на чиновник, получаващ минимална работна заплата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР