Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отхвърли ревизия на международния договор, определящ

...
Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отхвърли ревизия на международния договор, определящ
Коментари Харесай

Валери Симеонов за исканията на Ердоган в Гърция: Това е провокация

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отхвърли проверка на интернационалния контракт, определящ границите сред Гърция и Турция, която Реджеп Ердоган изиска по време на историческата си аудиенция в Атина. " Това е провокация от страна на турския държавен глава. Нормално е Гърция да реагира, защото точно тя е засегнатата в тази ситуация страна. България също ще излезе със своето мнение . В сходни обстановки обаче не е хубаво да се бърза, с цел да може всяко едно решение да бъде добре премислено ".
Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите му " Обединени патриоти " ще се разгласят изрично срещу всевъзможни сходни искания и проверки за териториални граници към сегашния миг на Балканите.
" Това би било взривоопасно. България може да има доста по-основателни претенции към териториите на Македония, само че въпреки всичко сме подписали Договор за добросъседство. Трябва да запазим положителните си връзки с тях ", добави Симеонов.
напомня, че напрежението сред турския президент Реджеп Ердоган и гръцкия му сътрудник Прокопис Павлопулос породи по време на срещата им в Гърция по отношение на въпроса за Лозанския контракт.
Документът от 1923 година, който урежда актуалните граници сред Турция и Гърция, не се ползва на процедура, съобщи Ердоган в границите на историческо си посещаване в Гърция.
Трябва да проучим приложимостта на Договора от Лозана, акцентира Ердоган на срещата с гръцкия си сътрудник, като уточни, че начертаните в него граници касаят освен Гърция и Турция, само че и други страни.
По документа де факто страна е и България . Според изискванията на контракта, Източна Тракия и Караагач се предават на Турция, а Западна Тракия - на Гърция. Турция също по този начин се отхвърля от искания към островите в Егейско море, присъдени на Гърция, и публично се отхвърля от Кипър. Тъй като по Ньойския контракт на България се не разрешава да се въоръжава, с цел да не се трансформира договорът за частта му за военните клаузи, против което остро реагират Югославия, Румъния и Гърция, се вкарват 30-километрови демилитаризирани зони по българската граница с Турция и Гърция в Тракия. С подписването на Лозанския контракт България признава предаването на Западна Тракия на Гърция , като си резервира от международноправна позиция опция да претендира за приемане на стопански изход на Бяло море по член 48 на Ньойския контракт.
Междувременно Прокопис Павлопулос обаче отхвърли апелите на турския си сътрудник за проверка на документа. " Той няма никакви дефекти, няма потребност да бъде преразглеждан или да бъде обновен ", безапелационен бе президентът на Гърция.
" Договорът от Лозана дефинира територията и суверенитета на Гърция и на Европейския съюз, и за нас той не предстои на проверка ", сподели още Павлопулос.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Политика  Павлова: На Балканите осъзнахме, че няма потребност да обясняваме какъв брой сме велики Павлова: На Балканите осъзнахме, че няма потребност да обясняваме какъв брой сме велики  Каракачанов, Горанов, Банов и Вълчев на парламентарната естрада за надзор Каракачанов, Горанов, Банов и Вълчев на парламентарната естрада за надзор  Нинова изиска нов модел в опазването на здравето Нинова изиска нов модел в опазването на здравето  Промяна в закона за Данък добавена стойност спъна огромните военни планове на страната Промяна в закона за Данък добавена стойност спъна огромните военни планове на страната  Министерство на външните работи предлага да не се пътува до Йерусалим, Витлеем и Палестина Министерство на външните работи предлага да не се пътува до Йерусалим, Витлеем и Палестина Интервю Още Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията на протест, по какъв начин другояче да влияя?
За сериозния проблем с реката в Златоград, целите и...
Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вид за магистр Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК " Лев Инс ": Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния пробл Адвокат за публични поръчки – имаме ли потребност от него? коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Борисов: Ще продължим да поддържаме евро...
Развитието на инфраструктурните планове сред България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия район. Това съобщи министър-предсе...
Единодушно и без диспути депутатите намаляв... Традиционният коледен фермерски пазар ще с... Борисов показа целите на Западнит... Паричните преводи " Пари за минути " на West... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 8 декември
Овен Този петък не експериментирайте с медикаменти, изключително в случай че без да пита сте решили да ги приемате. Внимавайте със периода на валидност...
5 пъти за Роналдо (ВИДЕО) Вижте какво се случва с тялото ни, когато... Съдят фотографа на " Мис България 2017 " за... Дръзката Меган Маркъл още веднъж нарушава крал... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image България е застрашена от по 34 хиляди евро...
Европейската комисия заведе две каузи пред Европейския съд против България. Първото е поради това, че не сме уведомили Европейска комисия дали сме трансп...
Христо Иванов се оплака, че Българска национална телевизия и още две... Банско идва на митинг в София Боян Петров: Трябва да има публично обсъ... Европейска комисия заведе дело против Унгария поради закона...  www.expert.bg  Лекар: Важно е в лечебните заведения да не се регистрират Лекар: Важно е в лечебните заведения да не се отчи...  Ето кой е цветът на 2018 година (Снимка) Ето кой е цветът на 2018 година (Снимка)  КЗП с дежурни екипи на Студентския празник КЗП с дежурни екипи на Студентския празн...  Ръст на токийската борса в петък Ръст на токийската борса в петък  www.iwoman.bg  Обичам те, въпреки че в никакъв случай няма да бъдеш мой Обичам те, въпреки че в никакъв случай няма да бъдеш...  5-те зодии, които ще осъществен огромната си фантазия през 2018 5-те зодии, които ще осъществен огромната си...  6 знака, че той в действителност не те обича 6 знака, че той в действителност не те обича  Тиквеник с кокосова захар Тиквеник с кокосова захар  http://www.sportlive.bg  Блокират кандидатурата на Любослав Пенев за президент? Блокират кандидатурата на Любослав Пенев...  Кристиано разгласи идващия притежател на Кристиано разгласи идващия притежател на " Зл...  10 10 " срещу " кандидатурата на Любо Пенев...  Марселиньо уточни повода за тежката вечер в Германия Марселиньо уточни повода за тежката в... Интервю Още Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията на протест, по какъв начин другояче да влияя?
За сериозния проблем с реката в Златоград, целите и...
Кметът на Горна Оряховица: Предложеният от АПИ вид за магистр Мария Масларова - Гъркова, изпълнителен шеф на ЗК " Лев Инс ": Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Общ устройствен план взема решение най-важния пробл Адвокат за публични поръчки – имаме ли потребност от него? Нови Най-четени Най-коментирани Българските национални читалища влизат в регистъра на ЮНЕСКО на положителните п... 41 0 Момиченце вижда татко си за първи път без брада (ВИДЕО)... 63 0 Косоварите не престават да се отхвърлят от поданство... 68 0 Земетресения раздрусаха Непал и Родос... 78 0 Жалбата на палестинците до Организация на обединените нации наподобява безперспективна... 86 0 Дневен хороскоп за 8 декември 4224

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР