Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

Мицотакис: Мирният процес в Близкия изток трябва да бъде възобновен въз основа на решение за две държави

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година сподели през днешния ден на срещата на върха за мир в Кайро, че мирният развой за спора сред Израел и палестинците би трябвало да бъде обновен въз основа на решение за две страни, съобщи Ройтерс, цитиранa от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 611
„ Никаква военна интервенция не може да размени едно жизнеспособно политическо решение “, добави Мицотакис на срещата на върха, която се организира в Египет, до момента в който Израел приготвя сухопътно нахлуване против Газа след офанзивата на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против Израел, която лиши живота на 1400 души.

Мицотакис отбрани решението на израелско-палестинския спор с две страни като единствена жизнеспособна алтернатива, добавя гръцкото издание „ Катимерини “. „ Бъдещето на резистентен мир, непоклатимост и разцвет може да бъде реализирано единствено посредством обновяване на мирния развой въз основа на решение за две страни ", акцентира той.

Мицотакис осъди „ тероризма във всичките му форми “ и изрази страдание за отнетите човешки животи и за страданията на почтеното цивилно население в Израел и линията Газа след терористична офанзива на „ Хамас “ от 7 октомври.

Той акцентира, че и от двете страни има почтени жертви и удостовери правото на Израел да се пази в сходство с филантропичното и интернационалното право. „ Израел има право на самозащита, само че в сходство с интернационалното филантропично право. Искам също да поясня, че груповото наказване е неразрешено от законите на войната, " сподели Мицотакис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР