Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че всички организации на футболни

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че всички организации на футболни
Коментари Харесай

Гърция поема контрола над фенклубовете

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи, че всички организации на футболни почитатели ще бъдат затворени и ще бъдат сменени с публични асоциации, които ще работят в централата на всеки клуб.

Изявлението на министър-председателя пристигна след днешната му среща в имението Максимос в Атина с президента на УЕФА Александър Чеферин, с министри и със притежателите на най-големите футболни клубове в страната - атинските " Олимпиакос ", " Панатинайкос " и АЕК и солунския ПАОК.

Той разгласи, че полицията към този момент поема контрола над проведените почитатели, " които ни сътвориха проблем ". Засега организациите на почитателите ще могат да развиват активност единствено в офисите на самите футболни клубове, само че гръцкият министър председател предизвести, че няма да се поколебае да издаде заповед и тези организации също да бъдат затворени.

 Мицотакис добави, че като последна мярка се планува гръцките тимове да бъдат извадени от евротурнирите, само че изрази вяра, че няма да се стигне до това тежко решение.

Правителствени източници обявиха, че полемиката на Мицотакис с четирите гръцки футболни гранда е била " почтена и градивна ", като от изключително значимо значение е, " че е имало продан на отзиви пред президента на УЕФА ".

Самият Чеферин, който е в Атина за мача за Суперкупата на Европа сред " Манчестър Сити " и " Севиля " довечера, прикани управляващите на европейските страни да помогнат за премахването на хулиганството, което той назова " рака на футбола ".

Според него казусът е общоевропейски и е належащо съдействие на всички равнища и сред всички страни, с цел да се избегнат повторения на сходни произшествия.

Повод за незабавните ограничения на гръцкото държавно управление и срещата с Чеферин станаха конфликтите сред последователи на хърватския " Динамо " (Загреб) и АЕК в Атина предходната седмица.

При тях 29-годишният гръцки ентусиаст на атинския отбор Михалис Кацурис почина, голям брой заведения и коли бяха потрошени, а полицията арестува повече от 100 души - хървати и гърци.

Възникна даже дипломатическо напрежение сред двете страни. Самият мач бе отсрочен и нощес в Загреб се игра плануванаъа за реванш среща, която приключи 2:1 за АЕК. Фактическият реванш ще бъде в Атина тази събота.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР