Гръцкият парламент ратифицира тази вечер споразумението на НАТО с Република

...
Гръцкият парламент ратифицира тази вечер споразумението на НАТО с Република
Коментари Харесай

Гърция първа одобри протокола за членство на Македония в НАТО

Гръцкият парламент ратифицира довечера съглашението на НАТО с Република Македония за приемане на някогашната югославска република в Алианса след постигнатото съглашение с Гърция, което постави завършек на 27-годишния спор за името на Македония, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Членките на НАТО подписаха съглашението с Република Македония тази седмица, откакто на 25 януари гръцкият министър председател Алексис Ципрас прокара в Народното събрание промяната на името на някогашната югославска република, която към този момент публично ще се назовава Северна Република Македония.

"Смятам, че изпълнихме патриотичния си дълг. Постъпихме вярно ", сподели Ципрас на депутатите при днешните диспути.

Приемането на Македония в НАТО бе подкрепено с минимално болшинство в 300-членния парламент. Споразумението бе утвърдено със 153 гласа "за " при 140 "против " и един "въздържал се ".

Спорът сред Атина и Скопие за името на Македония спъваше опитите ѝ да се причисли към Европейски Съюз и НАТО. Като член и на двете организации Гърция има право на несъгласие върху приемането на други страни, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР