Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация, предаде .Засега мярката важи за

...
Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация, предаде .Засега мярката важи за
Коментари Харесай

Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация

Гръцкият парламент утвърди наложителната имунизация, съобщи.

Засега мярката важи за здравните служащи и всички трудещи се в здравната система, както и личния състав на домове за възрастни хора и тези със специфични потребности. Има обаче опция тя да бъде разширена и да покрие и други браншове. Всички неимунизирани ще бъдат пускани в неплатен отпуск, до довеждане докрай на имунизацията им.

При нарушавания на наредбата работодателите ще бъдат глобени с от 10 хиляди до 50 хил евро, като при наново нарушение санкцията скача на 20 до 200 хиляди евро.

С гласуваното от Народното събрание в Атина се планува всички работещи в държавния и частния бранш, които са със приключен имунизационен цикъл или са преболедували през миналите 6 месеца, да показват документ за това на работодателите си.

Внасянето на законопроекта за наложително имунизиране през вчерашния ден провокира демонстрации в гръцката в Атина и Солун. Стигна се до конфликти межди протестиращи и полиция.

Няма да допуснем ултиматума на държавното управление " работа против ваксина ", споделиха пред медиите участниците в митингите. " Това е чист фашизъм " разясняват в обществените мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР