Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че страната вече помага на

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че страната вече помага на
Коментари Харесай

Гърция ще купува руски газ без да нарушава санкциите на ЕС: Помагаме и на съседна България

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи, че страната към този момент оказва помощ на прилежаща България с доставки на природен газ, написа “ТАСС “.

Гърция ще купува съветски газ без да нарушава глобите на Европейски Съюз против Русия. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи това на държавно съвещание в петък. Думите му бяха публикувани от пресслужбата на кабинета.

Според министър-председателя актуалното държавно съвещание се организира „ под сянката на нов съветски шантаж с акцент върху доставките на природен газ “.

„ Не мога да кажа доста. Що се отнася до нас, има единствено две неща: първо, достатъчността на енергийните запаси за страната е изцяло обезпечена и второ - доставките на газ за страната ще се правят по метод, който не нарушава глобите, наложени от Европейския съюз на Русия. Ако е належащо, ще проведем по-подробни диалози и с министъра на енергетиката ", сподели Мицотакис.

Той означи, че Гърция към този момент оказва помощ на прилежаща България с доставки на природен газ.

„ Във вторник (3 май - бел. ред.) дружно с други балкански водачи ще бъда в Александруполис на новия терминал за предпазване и регазификация на полутечен природен газ - доста значим инфраструктурен план, който в комбиниране с други начинания за по-малко от 20 месеца ще ни разреши да диверсифицираме изцяло източниците на доставка на природен газ освен в нашата страна, само че и на целия Балкански полуостров. По този метод Гърция бързо и методично се трансформира в енергиен център за района и в същото време в стратегическа врата за енергийни доставки за цяла Югоизточна Европа ", сподели Мицотакис.

Журналистът Явор Дачков отбелязва, че на процедура природния газ, който ще ни продават от Гърция е съветски, само че като диверсифициран цената му става напълно друга.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР