Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос представи пред парламентарната комисия

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос представи пред парламентарната комисия
Коментари Харесай

Гърция каза какво въоръжение е изпратила на Украйна

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос показа пред парламентарната комисия по национална защита и външни работи какво въоръжение е изпратила досега Атина на Украйна, заяви „ Та неа “.

Според министъра Гърция е изпратила „ автоматизирани огнестрелни оръжия и прочут брой картечници, муниции за портативно съоръжение, патрони и основно артилерийски снаряди диаметър 155 мм и обвързваните детайли “.

Панайотопулос, представен от телевизия Скай, опроверга известията в някои медии, че Гърция е изпратила в Украйна системи за залпов огън и противокорабни ракети.

Министърът на защитата посочи също, че изпратеното въоръжение е от запасите на гръцките въоръжени сили и не визира техните оперативни качества. Панайотопулос не даде информация за предоставените количества, като се базира на съображения от сферата на националната сигурност.

Той съобщи още, че съглашението с Германия Гърция да даде на Украйна бронирани машини руско произвеждане БМП-1, против които да получи немски „ Мардер “, е преференциално за Атина, тъй като немските машини са по-модерни и с по-добри характерности, до момента в който руските не са в положително положение и мъчно се намират аварийни елементи за тях. Панайотопулос обаче посочи, че към момента договореността не е приключен факт и предстоят още диалози сред щабовете и министерствата на защитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР