Гръцкият министър на климатичните кризи и гражданската защита предупреди за

...
Гръцкият министър на климатичните кризи и гражданската защита предупреди за
Коментари Харесай

Силни ветрове и опасност от пожари се очакват тази седмица в Гърция

Гръцкият министър на климатичните рецесии и гражданската отбрана предизвести за огромна заплаха от пожари поради доста мощни ветрове, които ще духат през тази седмица в доста региони на Гърция, заяви гръцката организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Националната метеорологична работа в Гърция ветровете ще бъдат извънредно мощни и ще доближат до 9 по скалата на Бофорт.

В изказването си през вчерашния ден министър Василис Кикилиас акцентира, че множеството пожари са породени от човешка ръка и прикани жителите да бъдат доста деликатни. Той съобщи, че се следи климатична рецесия с рискови метеорологични феномени - от изсъхнало време до проливни дъждове и градушки.

В събота жителите от региона Епир и йонийските острови в Западна Гърция бяха предизвестени да лимитират придвижването си заради рисковото метеорологично събитие с проливни дъждове, стихии, мълнии и градушки, наречено от италианските метеоролози „ Petar ". Данни на Европейската комисия демонстрираха, че в интервала от 15 до 31 юли стихиите на гръцките острови Корфу, Родос, Евбея и други места в Централна Гърция са изпепелили 470 000 декара.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР