Гръцкият фонд за разпореждане с държавната собственост (ТАИПЕД) обяви в

...
Гръцкият фонд за разпореждане с държавната собственост (ТАИПЕД) обяви в
Коментари Харесай

Две фирми наддават за концесията на порта в Александруполис

Гръцкият фонд за предписание с държавната благосъстоятелност (ТАИПЕД) разгласи в четвъртък, че е получил две предложения за придобиване на пристанищната компания на Александруполис, заяви АНА-МПА, цинирана от Българска телеграфна агенция.

Офертите са са на капиталовите групи: Консорциум " Интернешънъл порт инвестмънт Александруполис " (INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS), формиран от фирмите “Блек съмит файненшъл груп - Юропортс-И Еф Ей Груп " (BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP) и " ГЕК Терна " (GEK TERNA) и на " Либърти порт холдинг " ЕАД (LIBERTY PORT HOLDINGS SINGLE-MEMBER SA), дъщерна компания на " Куинтана инфрастръкчър енд дивелъпмънт " (QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).

Процедурата по оценка на финансовите предложения ще стартира неотложно, както е планувано в тръжните бумаги. Предложенията на вложителите, които дават отговор на изискванията на търга, ще бъдат отворени на идващото съвещание на Управителния съвет на ТАИПЕД при съблюдаване на всички планувани процедури.

Според гръцката медия „ Тема “ пристанището се намира на стратегическо място покрай границите с България и Турция, с железопътни връзки и плаваща апаратура за регазификация на природен газ. То има капацитет да се трансформира в транспортен и енергиен център за Централна Европа.

Даването на концесия на огромните пристанища на Гърция бе едно от главните условия преди време на кредиторите на южната ни съседка, за одобрение на последния пакет от помощи за страната, която имаше проблеми с обслужването на външния си дълг.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР