Гръцките военновъздушни сили не бяха оставени без работа на Коледа,

...
Гръцките военновъздушни сили не бяха оставени без работа на Коледа,
Коментари Харесай

Турция наруши гръцкото въздушно пространство по Коледа

Гръцките военновъздушни сили не бяха оставени без работа на Коледа, като се наложи да противодействат на три турски нарушавания на гръцкото въздушно пространство, оповестява в. " Катимерини ".

Трите нарушавания бяха осъществени сред 15,34 ч. и 16,23 ч. в навечерието на Коледа над остров Ро в най-източната точка на Гърция покрай турския бряг. По същото време заместник-министърът на защитата Алкивиадис Стефанис бе на посещаване в региона. Турските самолети не са тормозили обаче хеликоптера, с който е пътувал заместник-министърът, прецизира " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Съществуваше всекидневен мораториум за сходни нарушавания на въздушното пространство по време на коледните празници, само че явно Турция е решила да не се придържа към него, показва вестникът.

" Катимерини " оповестява още, че гръцкият външен министър Никос Дендиас е разговарял през вчерашния ден по телефона с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу. Дипломатически източници потвърдиха информацията за диалога, само че не дадоха детайлности за обсъжданите тематики.

Напрежението сред Гърция и Турция се усили в последно време, откакто Анкара подписа с интернационално приетото държавно управление на Либия съглашение за разграничение на морските пространства, което оспорва суверенитета на Кипър и Гърция в Източното Средиземноморие, отбелязва " Катимерини ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР