Гръцките власти съобщиха днес за 6590 нови случая на КОВИД-19

...
Гръцките власти съобщиха днес за 6590 нови случая на КОВИД-19
Коментари Харесай

Редица страни в Европа отбелязаха Covid рекорди

Гръцките управляващи оповестиха през днешния ден за 6590 нови случая на КОВИД-19 и 58 смъртни случая през последното денонощие, оповестява в. " Катимерини ". До 15:00 ч. през днешния ден са направени 434 719 теста, от които позитивни са 1,51 %. На апаратно дишане са 617 пациенти.

Най-много нови случаи на заразяване са регистрирани в региона Атика, в която влиза и столицата Атина - 3200. След това се подрежда Солун с нови 835 инфектирани. От началото на пандемията в Гърция са доказани 1 070 833 случая на коронавирусна зараза и 20 350 смъртни случая.

Италия също записва през днешния ден за трети следващ ден връх в новите случаи с ковид за денонощие, съобщи Ройтерс.

Новозаразените през последните 24 часа са 54 762 по отношение на 50 599 ден по-рано, заяви здравното министерство. Броят на смъртните случаи, свързани с Ковид-19, са 144, с три повече от предния ден.

Досега в страната са умряли 136 530 индивида с диагноза Ковид-19, с което Италия се подрежда на второ място в Европа след Англия по безспорен брой смъртни случаи и на девето място в света. Регистрираните носители на ковид са 5,57 милиона от началото на пандемията през февруари 2020 година

Вариантът Oмикрон на ковид към този момент е доминиращ в Португалия , където през вчерашния ден са били регистрирани над 12 000 нови случая.

В страната са в действие нови ограничавания, измежду които наложителна работа от у дома, защитни маски на закрито и затваряне на питейни заведения и нощни заведения. Пристигащите в Португалия са длъжни да показват негативен PCR тест, даже и да са имунизирани. Страната е с едно от най-високите равнища на имунизация в света.

Англия още веднъж счупи върха по заразявания за денонощие с Covid-19. Регистрирани са 122 186 нови слачаи и 137 жертви. Това е най-високата численост инфектирани от началото на пандемията. От националната статистика оповестиха, че за последната седмица на Острова е имало към 1,7 милиона хора с ковид. Най-сериозно обиден е Лондон, където и случаите с Омикрон са най-вече.

Междувременно доброволци в Англия работят интензивно и в днешния коледен ден по програмата за всеобщо имунизиране . Целта на държавното управление е да имунизира с трета доза всички пълнолетни до края на декември.

Хиляди първа, втора и трета доза се чака да бъдат управлявани през днешния ден в границите на акцията на държавното управление да се оправи със опасността от новия вид на Covid-19 Омикрон. 60% % от пълнолетните британци към този момент са с бустерна доза, като за последните 7 дни има рекорден брой имунизирани.

Възможно е нови ограничавания да бъдат наложени в Англия по съвет на научните съветници на правителтвото. Те включват възбрана на контактите на закрито с членове на друго домакинство и завръщане на правилото за събиране на до 6 души навън. Плановете са възможен локдаун да бъде натрапен или на 28 декември или в първия ден на новата 2 022 година, като ограниченията останат в действие до 15 или 18 януари или чак до 28 март. Междувременно фантазиите на някои британци за бяла Коледа се сбъднаха откакто заваля сняг в елементи на Шотландия и Северна Англия.

Франция също регистрира връх в броя на случаите на ковид, регистрирани за денонощие - над 94 000 новозаразени, което е най-високият брой от началото на пандемията. Над 16 000 души в страната сега се лекуват в лечебни заведения.

Вариантът Омикрон на новия ковид към този момент се популяризира и в Турция. Над 10 % от новите случаи на КОВИД-19 се дължат на него, заяви министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от ТАСС. Здравният министър написа още в страницата си в Туитър, че разновидността Омикрон се записва в гъстонаселените окръзи на Турция. При това състояние въвеждането на бустерна доза ваксина става настоящо, уточни министърът. Първият случай на инфектиран с разновидността Омикрон бе регистриран в Турция на 11 декември

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР