Гръцките власти прекратиха за през нощта спасителната операция във вътрешността

...
Гръцките власти прекратиха за през нощта спасителната операция във вътрешността
Коментари Харесай

Спасителната операция на горящия край Корфу кораб е прекратена до сутринта

Гръцките управляващи прекратиха за през нощта избавителната интервенция навътре в горящия край остров Корфу ферибот, който се възпламени в първите часове на петъчния ден. Работата на избавителните екипи е затруднена от тъмнината и гъстия пушек.

В неопределеност не престават да са 12 души.

По последни данни на българския Министерски съвет, все още 7 български жители са в неопределеност.

Очаква се издирвателните интервенции в Йонийско море да бъдат обновени призори.

Гръцката телеграфна организация прецизира, че цяла нощ ще продължи гасенето на пожара на плавателния съд.

До момента са избавени 278 души, измежду които е и афганистански мигрант, който не е бил в листата с пасажери, оповестява гръцката социална телевизия ЕРТ.

Само един българин е настанен в болничното заведение на остров Корфу от всички 127 наши сънародници, пътували на борда, заяви за " Хоризонт " консулът ни в Солун Радостин Ванкин, който към този момент е на остров Корфу. Става въпрос за водача на тежкотоварен камион, който беше избавен нощес. Останалите избавени българи са настанени в няколко хотела на острова, а нощувките им се заплащат от компанията, притежател на ферибота, сподели още Ванкин

Все още не е ясно какъв брой време евакуираните българи ще останат на остров Корфу.

38 от тях, български водачи, трябваше да пътуват нощес към България с превоз, обезпечен от работодателя им, само че пътуването им е отсрочено за през днешния ден сутринта, заяви още консулът ни в Солун Радостин Ванкин, който е на острова.

Българското държавно управление провежда щаб, който е в съгласуваност с гръцките управляващи и непрекъснато следи информацията за случая в Йонийско море, заяви министър председателят Кирил Петков.

„ Следим всяка информация, с цел да сме сигурни, че българското държавно управление прави всичко допустимо, с цел да можем да върнем българите от ферибота назад в България “, добави министър-председателят Петков.

Дипломатическото ни посланичество в Атина е в непрекъсната връзка с гръцките управляващи и оказва нужното подпомагане на нашите сънародници. В Генералното консулство в Солун е обезпечено непрекъснато дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.
Още по тематиката
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР