Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на

...
Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на
Коментари Харесай

Гърция обмисля въвеждането на още по-крути мерки срещу COVID-19

 Гръцките управляващи обмислят възобновяване на цялостната карантина на фона на възходящите случаи на Covid-19 в опит да предотвратят разпространяването на пандемията и да облекчат натиска върху интензивните отделения в лечебните заведения, лекуващи Covid-19, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представени от " Фокус ".

Периодът сред 21 септември и 4 октомври е " краш-тест “ за жителите на Атика. Там ще работят следните ограничения:

-Максимум 9 души за събирания на закрито и навън (с изключение на зони със специфични ограничения за разстояние, като здравни магазини)

-Концертите на закрито и навън са спрени, а прожекциите на закрито кино са спрени.

-Максимум 20 души на сватби, погребения и кръщенета.

-Ограничаване на придвижването на хора над 65 години до това, което е безусловно належащо и отбягване на контакт с хора, разнообразни от непосредствената им фамилна среда, и отбягване на пътуванията с публичен превоз.

-Задължителна работа от разстояние за чиновници от частния и обществения бранш, които правят офис или работа, която може да се прави отдалечено.

-Гъвкавост при идването и напускането на служащи от частния бранш на четири талази. В рамките на два часа от началото и края на работното време.

-Сканиращи инспекции на работодатели и чиновници, които не съблюдават ограниченията за отбрана на работното място. Тоест наложителното потребление на маска.

-Обширен надзор с бърз тест на Гръцката национална организация за публично здраве (EODY) на работни места и събирания в задръстените региони на Атика и в услугите на частния и обществения бранш, които се смятат за нужни за непрекъснатото и безпроблемно действие на страната и стопанската система - напр учебни заведения, публичен превоз и изключително лечебни заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР