Гръцките лекари протестираха пред парламента срещу проектозакон за промени в

...
Гръцките лекари протестираха пред парламента срещу проектозакон за промени в
Коментари Харесай

Гръцките лекари на протест срещу проектозакон за "унищожаване на безплатното здравеопазване"

Гръцките лекари стачкуваха пред Народното събрание против проектозакон за промени в здравната система. Депутати от опозицията ги поддържаха.

С проява пред Народното събрание и прекъсване на работа за няколко часа в държавните лечебни заведения реагираха медиците против здравен проектозакон, който съгласно синдикатите принуждава пациентите да заплащат в частните клиники. Лекарите поясняват измененията, предлагани от държавното управление, като " заличаване на безплатното опазване на здравето ". По време на дебатите водачът на опозицията Алексис Ципрас предизвести депутатите от ръководещата партия, че даже да одобряват закона, той ще бъде отстранен от идващото държавно управление. Депутати от опозицията се включиха в митинга на лекарите пред Народното събрание.

Синдикатът на медиците упреква държавното управление за липса на експерти в доста държавни лечебни заведения и за ниското възнаграждение, което ги принуждава да работят на няколко места.

Очаква се скоро проектозаконът да бъде признат единствено с гласовете на ръководещата консервативна партия " Нова Демокрация ".

БНР подкасти: В центъра на системата Следващият ден Неразказани истории
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР